Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki słodko-kwaśne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1149723" data-attributes="member: 12156"><p><strong>Ogórki słodko-kwaśne</strong></p><p>(proporcje na ok. 10 słoików po 300-350 ml każdy)</p><p></p><p>1,8-2 kg ogórków</p><p></p><p>3 szklanki wody</p><p>1,5 szklanki octu 10%</p><p>1 szklanka cukru</p><p></p><p>liście laurowe</p><p>pieprz ziarnisty</p><p>ziele angielskie </p><p>gorczyca</p><p></p><p>Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami, odstawić na 10-12 godzin.</p><p>Umyte ogórki obrać (całkowicie lub zostawiając paseczki skórki) i pokroić w plastry ok. 1,5-2 cm.</p><p>Włożyć do miski i posolić 2 łyżeczki. Wymieszać i zostawić pod przykryciem na ok. 10-12 godzin.</p><p></p><p>Ogórki układać w słoikach. Wodę z ogórków wlać do zalewy, zagotować. Zalewać gorącą wkładając do słoika również przyprawy.</p><p>Pasteryzować od zagotowania 3-4 minuty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1149723, member: 12156"] [B]Ogórki słodko-kwaśne[/B] (proporcje na ok. 10 słoików po 300-350 ml każdy) 1,8-2 kg ogórków 3 szklanki wody 1,5 szklanki octu 10% 1 szklanka cukru liście laurowe pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami, odstawić na 10-12 godzin. Umyte ogórki obrać (całkowicie lub zostawiając paseczki skórki) i pokroić w plastry ok. 1,5-2 cm. Włożyć do miski i posolić 2 łyżeczki. Wymieszać i zostawić pod przykryciem na ok. 10-12 godzin. Ogórki układać w słoikach. Wodę z ogórków wlać do zalewy, zagotować. Zalewać gorącą wkładając do słoika również przyprawy. Pasteryzować od zagotowania 3-4 minuty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki słodko-kwaśne
Top
Bottom