Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki w solance
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1149831" data-attributes="member: 5092"><p>Ten przepis mam od siostry i robimy je od lat. Jako pierwsze znikają z piwnicy. Bardzo ale to bardzo polecam ten przepis:</p><p></p><p><strong>Ogórki w solance:</strong></p><p>szklanka soli</p><p>9 szklanek wody</p><p></p><p>4 kg malutkich ogórków</p><p>3-5 papryk pokroić</p><p>5 cebul pokroić</p><p>Wszystkie warzywa pokrojone wrzucić do solanki i moczyć 3 godz .</p><p></p><p>Zalewa:</p><p>3 szklanki octu</p><p>4 szklanki wody</p><p>2 i 1/2 szklanki cukru</p><p></p><p>Ogórki wyjąc z solanki. Dawać partiami warstwę ogórków, warstwę cebuli, warstwę papryki</p><p>i na przemian dodać kilka ziarenek gorczycy do słoika i ziela angielskiego.</p><p>Pasteryzować 7- 9 min</p><p>Ja wrzucam do solanki wszystkie warzywa, potem odławiam je sitem, wsadzam jak leci do słoików, zalewam zalewą i pasteryzuję.</p><p> Moja siostra moczy wszystko oddzielnie i potem układa warstwami.</p><p>W sumie nie widzę żadnej różnicy, tyle że moim sposobem idzie szybciej.</p><p>I przestrzegam przed zmniejszaniem ilości cukru w zalewie!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1149831, member: 5092"] Ten przepis mam od siostry i robimy je od lat. Jako pierwsze znikają z piwnicy. Bardzo ale to bardzo polecam ten przepis: [B]Ogórki w solance:[/B] szklanka soli 9 szklanek wody 4 kg malutkich ogórków 3-5 papryk pokroić 5 cebul pokroić Wszystkie warzywa pokrojone wrzucić do solanki i moczyć 3 godz . Zalewa: 3 szklanki octu 4 szklanki wody 2 i 1/2 szklanki cukru Ogórki wyjąc z solanki. Dawać partiami warstwę ogórków, warstwę cebuli, warstwę papryki i na przemian dodać kilka ziarenek gorczycy do słoika i ziela angielskiego. Pasteryzować 7- 9 min Ja wrzucam do solanki wszystkie warzywa, potem odławiam je sitem, wsadzam jak leci do słoików, zalewam zalewą i pasteryzuję. Moja siostra moczy wszystko oddzielnie i potem układa warstwami. W sumie nie widzę żadnej różnicy, tyle że moim sposobem idzie szybciej. I przestrzegam przed zmniejszaniem ilości cukru w zalewie! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki w solance
Top
Bottom