Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki z curry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 729975" data-attributes="member: 1024"><p>A ja mam jeszcze inny przepis, niestety, nie pamiętam skąd :</p><p>2.5 kg ogórków ( pokroić w plastry lub w ćwiartki)</p><p>3 średnie cebule ( pokroić w półplasterki)</p><p>2 łyżki soli</p><p>1.5 szklanki octu</p><p>1.5 szklanki cukru</p><p>2 łyżeczki curry</p><p>2 łyżeczki mielonego pieprzu</p><p>2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>2 łyżeczki ziaren gorczycy</p><p></p><p>Ogórki z cebulą zasypać solą, wymieszać i odstawić na 3 godziny.</p><p>Nie odlewać soku, który puszczą. Dodać przyprawy.</p><p>Zagotowac ocet z cukrem, lekko ostudzić, zalać ogórki, dokładnie wymieszać.</p><p> Układać w słojach, dopełniać zalewą, pasteryzować 10 minut.</p><p></p><p>Zrobiłam wczoraj pół porcji z obranych, pokrojonych w ćwiartki ogórków.</p><p>W tamtym roku wyszły bardzo smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 729975, member: 1024"] A ja mam jeszcze inny przepis, niestety, nie pamiętam skąd : 2.5 kg ogórków ( pokroić w plastry lub w ćwiartki) 3 średnie cebule ( pokroić w półplasterki) 2 łyżki soli 1.5 szklanki octu 1.5 szklanki cukru 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ziaren gorczycy Ogórki z cebulą zasypać solą, wymieszać i odstawić na 3 godziny. Nie odlewać soku, który puszczą. Dodać przyprawy. Zagotowac ocet z cukrem, lekko ostudzić, zalać ogórki, dokładnie wymieszać. Układać w słojach, dopełniać zalewą, pasteryzować 10 minut. Zrobiłam wczoraj pół porcji z obranych, pokrojonych w ćwiartki ogórków. W tamtym roku wyszły bardzo smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki z curry
Top
Bottom