- Mar 14, 2008
- 83
- 0
- 0
5 szkl. cukru, 1kg. cebuli obranej i pokrojonej na talarki lub pół talarki,3 szkl. octu, 3 łyżki soli,2 paczki kurkumy, 5 kg. ogorków obranych ze skórki.
Ogórki pokroić w plastry i wymieszać z pozostałymi składnikami włożyć do słoików na 2 godziny ( nie zakrecać),chodzi o to że jak ogórki puszczą sok to później trudno je połaczyc z kurkumą a tak, jak jeszcze są w miarę suche to kurkuma lepiej się lepi do ogórka. Po 2 godzinach pasteryzować około 5 mniut
Można też zrobić z połowy porcji
Ogórki pokroić w plastry i wymieszać z pozostałymi składnikami włożyć do słoików na 2 godziny ( nie zakrecać),chodzi o to że jak ogórki puszczą sok to później trudno je połaczyc z kurkumą a tak, jak jeszcze są w miarę suche to kurkuma lepiej się lepi do ogórka. Po 2 godzinach pasteryzować około 5 mniut




