- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Moja inwencja twórcza
400 - 500 g ogórków gruntowych lub szklarniowych (2 - 3 w zależności od wielkości)
0,5 pęczka koperku
0,5 pęczka szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy extra vergine
0,5 łyżeczki soli (lub do smaku)
1 łyżeczka cukru (lub do smaku)
1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
pieprz do smaku
Ogórki obieramy i tniemy w cienkie plasterki, koperek i szczypiorek siekamy, dorzucamy do ogórków. Pozostałe składniki wrzucamy do słoiczka po dżemie, zakręcamy i energicznie wstrząsamy, aż wszystko się dobrze połączy. Polewamy sosem tuż przed podaniem, bo ogórki puszczą sok i zrobią się nieapetycznie sflaczałe.

400 - 500 g ogórków gruntowych lub szklarniowych (2 - 3 w zależności od wielkości)
0,5 pęczka koperku
0,5 pęczka szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy extra vergine
0,5 łyżeczki soli (lub do smaku)
1 łyżeczka cukru (lub do smaku)
1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
pieprz do smaku
Ogórki obieramy i tniemy w cienkie plasterki, koperek i szczypiorek siekamy, dorzucamy do ogórków. Pozostałe składniki wrzucamy do słoiczka po dżemie, zakręcamy i energicznie wstrząsamy, aż wszystko się dobrze połączy. Polewamy sosem tuż przed podaniem, bo ogórki puszczą sok i zrobią się nieapetycznie sflaczałe.
Ostatnią edycję dokonał moderator: