Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Ogórkowy sos do ryby
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1412744" data-attributes="member: 1142"><p>Zrobilam sos. Piec ogorkow kiszonych obralam i pokroilam w cienkie paseczki. Podsmazylam je na masle i w trakcie obrobki termicznej staly sie tak slone i kwasne, ze nie pozostalo mi nic jak dodanie do nich smietany z mlekiem. Calosc podgotowalam chwilke. W rondelku rozpuscilam maslo i dodalam make, do zasmazki wlalam odcedzony z ogorkow sos, podlalam odrobina wody aby otrzymac odpowiednia konsystencje sosu. Dodalam kopru. Doprawilam do smaku. Z kotletami z makreli smakowal nam bardzo.</p><p></p><p>Moje ogorki byly slone i kwasne i to z pewnoscia przyczynilo sie do mojego problemu z tym sosem. Dodam tylko, ze po dodaniu 2 lyzek smietany do podsmazonych na masle ogorkow trudno jest uzyskc sos i ilosc plynu powinna byc wieksza ( ja dodalam pol szklanki smietany i pol szkalnki mleka, a potem pol szklanki wody na dodatek, ale sos ewentulanie zrobilam na zasmazce). Po wprowadzeniu zmian okazal sie bardzo dobry szczegolnie ze wspomnianymi kotletami.</p><p>Chetnym do wyprobowania przepisu radze wybrac ogorki malo slone i malo kwasne. Moje zakupilam w PL sklepie, byly w woreczku. Wczesniej z powodzeniem uzywalam ich (z tego samego woreczka, partii, producenta) do salatek i zupy ogorkowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1412744, member: 1142"] Zrobilam sos. Piec ogorkow kiszonych obralam i pokroilam w cienkie paseczki. Podsmazylam je na masle i w trakcie obrobki termicznej staly sie tak slone i kwasne, ze nie pozostalo mi nic jak dodanie do nich smietany z mlekiem. Calosc podgotowalam chwilke. W rondelku rozpuscilam maslo i dodalam make, do zasmazki wlalam odcedzony z ogorkow sos, podlalam odrobina wody aby otrzymac odpowiednia konsystencje sosu. Dodalam kopru. Doprawilam do smaku. Z kotletami z makreli smakowal nam bardzo. Moje ogorki byly slone i kwasne i to z pewnoscia przyczynilo sie do mojego problemu z tym sosem. Dodam tylko, ze po dodaniu 2 lyzek smietany do podsmazonych na masle ogorkow trudno jest uzyskc sos i ilosc plynu powinna byc wieksza ( ja dodalam pol szklanki smietany i pol szkalnki mleka, a potem pol szklanki wody na dodatek, ale sos ewentulanie zrobilam na zasmazce). Po wprowadzeniu zmian okazal sie bardzo dobry szczegolnie ze wspomnianymi kotletami. Chetnym do wyprobowania przepisu radze wybrac ogorki malo slone i malo kwasne. Moje zakupilam w PL sklepie, byly w woreczku. Wczesniej z powodzeniem uzywalam ich (z tego samego woreczka, partii, producenta) do salatek i zupy ogorkowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Ogórkowy sos do ryby
Bottom