Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Okruszkowy sernik - wyborny!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 223681" data-attributes="member: 17"><p>Pozwolę sobiec coś powiedzieć, bo piekę co najmniej kilka rodzajów serników i uwielbiam je. </p><p>Moim zdaniem, jeżeli do 60 dag sera wrzuci się pół szklanki smietany a jeszcze oprócz żółtek 2 białka w stanie "wodnistym" to nie ma siły - będzie "rzadkawy"! </p><p>Przy takich przepisach niebezpieczeństwo "wylewania się" ciasta można zminimalizować poprzez dodanie zwykłego sera - własnoręcznie zmielonego tłustego zakupionego w "papierku" klina. Najlepiej zapytać w sklepie żeby "suchy" był. Żadne tam "gotowce" z wiaderek, folii 3-krotnie mielone czy nie daj Boże typu Campina, bo wszystko bedzie miało konsystencję zupy!</p><p>Po upieczeniu rzeczywiście bezwzględnie zostawić w spokoju, a najlepiej po ostudzeniu, jak sie jest jeszcze niepewnym wstawic na noc w foremce do lodówki. Zgęstnieje na pewno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 223681, member: 17"] Pozwolę sobiec coś powiedzieć, bo piekę co najmniej kilka rodzajów serników i uwielbiam je. Moim zdaniem, jeżeli do 60 dag sera wrzuci się pół szklanki smietany a jeszcze oprócz żółtek 2 białka w stanie "wodnistym" to nie ma siły - będzie "rzadkawy"! Przy takich przepisach niebezpieczeństwo "wylewania się" ciasta można zminimalizować poprzez dodanie zwykłego sera - własnoręcznie zmielonego tłustego zakupionego w "papierku" klina. Najlepiej zapytać w sklepie żeby "suchy" był. Żadne tam "gotowce" z wiaderek, folii 3-krotnie mielone czy nie daj Boże typu Campina, bo wszystko bedzie miało konsystencję zupy! Po upieczeniu rzeczywiście bezwzględnie zostawić w spokoju, a najlepiej po ostudzeniu, jak sie jest jeszcze niepewnym wstawic na noc w foremce do lodówki. Zgęstnieje na pewno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Okruszkowy sernik - wyborny!
Top
Bottom