Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Ołatki z rabarbarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Akulka" data-source="post: 321573" data-attributes="member: 1177"><p>Składniki:</p><p>2 szklanki zsiadłego mleka, 2 jajka, 2 1/2 szklanki mąki (ok. 35 dkg), 1 łyżeczka cukru, 1/4 łyżeczki sody jadalnej, 15 dkg różowego rabarbaru, sól, olej do smażenia, cukier do posypania</p><p></p><p>Roztrzepać zsiadłe mleko z żółtkami, dodać 1 łyżeczkę cukru, trochę soli, mąkę i lekko spienione białko. Starannie wyrobićciasto. </p><p>Oczyszczony rabarbar pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z ciastem. Od razu kłaść łyżką małe placuszki na rozgrzany olej. Usmażone osączyć na paierze kuchennym, posypać cukrem. </p><p>Z nieco rzadszego ciasta można smażyć na patelni całe, duże placki, które wyjdą nieco grubsze niż naleśniki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akulka, post: 321573, member: 1177"] Składniki: 2 szklanki zsiadłego mleka, 2 jajka, 2 1/2 szklanki mąki (ok. 35 dkg), 1 łyżeczka cukru, 1/4 łyżeczki sody jadalnej, 15 dkg różowego rabarbaru, sól, olej do smażenia, cukier do posypania Roztrzepać zsiadłe mleko z żółtkami, dodać 1 łyżeczkę cukru, trochę soli, mąkę i lekko spienione białko. Starannie wyrobićciasto. Oczyszczony rabarbar pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z ciastem. Od razu kłaść łyżką małe placuszki na rozgrzany olej. Usmażone osączyć na paierze kuchennym, posypać cukrem. Z nieco rzadszego ciasta można smażyć na patelni całe, duże placki, które wyjdą nieco grubsze niż naleśniki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Ołatki z rabarbarem
Top
Bottom