Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Omlet Arnolda Bennetta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1543144" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Omlet Arnolda Bennetta</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]90565[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g fileta z dorsza</p><p>Odrobina mleka, soku z cytryny i oleju</p><p>200 ml creme fraiche</p><p>50 g startego żółtego sera</p><p>5 dużych jajek</p><p>30 g masła</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Dorsza solimy i pieprzymy. Skrapiamy sokiem z cytryny i odrobiną oleju. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy kilkoma łyżkami mleka i dusimy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu łamiemy filet ryby na kawałki.</p><p>2. Creme fraiche delikatnie podgrzewamy ,dodajemy starty żółty ser. Solimy i pieprzymy.</p><p>3. Jajka roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka. Delikatnie ścinamy (masa u góry powinna być zupełnie płynna). Łyżką kładziemy duże kleksy creme fraiche i kawałki ryby. Patelnię wkładamy do piekarnika (owijamy papierem aluminiowym rączkę) na górną półkę i zapiekamy przez 5 minut w temp 200 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1543144, member: 140"] [SIZE=14][B]Omlet Arnolda Bennetta[/B][/SIZE] [ATTACH=full]90565[/ATTACH] 250 g fileta z dorsza Odrobina mleka, soku z cytryny i oleju 200 ml creme fraiche 50 g startego żółtego sera 5 dużych jajek 30 g masła sól i pieprz 1. Dorsza solimy i pieprzymy. Skrapiamy sokiem z cytryny i odrobiną oleju. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy kilkoma łyżkami mleka i dusimy w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu łamiemy filet ryby na kawałki. 2. Creme fraiche delikatnie podgrzewamy ,dodajemy starty żółty ser. Solimy i pieprzymy. 3. Jajka roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka. Delikatnie ścinamy (masa u góry powinna być zupełnie płynna). Łyżką kładziemy duże kleksy creme fraiche i kawałki ryby. Patelnię wkładamy do piekarnika (owijamy papierem aluminiowym rączkę) na górną półkę i zapiekamy przez 5 minut w temp 200 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Omlet Arnolda Bennetta
Top
Bottom