Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
omlet po chińsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1466486" data-attributes="member: 90"><p>Przepis z książeczki &quot;Kuchnia chińska&quot; Jenny Stacey z serii &quot;Z Kuchennej półeczki&quot;:</p><p>[ATTACH=full]85328[/ATTACH]</p><p></p><p>8 jajek</p><p>225 gotowanego kurczaka ( nie miałam, więc pominęłam)</p><p>12 dużych obranych krewetek ( miałam mrożone, które wcześniej przelałam wrzątkiem)</p><p>2 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p>2 łyżeczki jasnego sosu sojowego</p><p>odrobina sosu chilli</p><p>olej do smażenia ( smażyłam na klarowanym maśle)</p><p></p><p>Ja zrobiłam sobie z dwóch jajek, ponieważ nie miałam kurczaka użyłam samych krewetek, wzięłam chyba z 8 sztuk na tę małą porcję)</p><p></p><p>Jajka lekko rozbić z sosem sojowym i chilli, dodać pokrojone krewetki i szczypiorek, dobrze wymieszać. Wlać na rozgrzany tłuszcz i, delikatnie mieszając widelcem, smażyć aż spód będzie złotobrązowy, a powierzchnia lekko ścięta ( ja przewróciłam omlet na drugą stronę, bo wierzch nie chciał się zsiąść, a spód już był dobrze rumiany). Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić w kwadraty.</p><p></p><p>Bardzo mi smakował.</p><p></p><p>[ATTACH=full]85329[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1466486, member: 90"] Przepis z książeczki "Kuchnia chińska" Jenny Stacey z serii "Z Kuchennej półeczki": [ATTACH=full]85328[/ATTACH] 8 jajek 225 gotowanego kurczaka ( nie miałam, więc pominęłam) 12 dużych obranych krewetek ( miałam mrożone, które wcześniej przelałam wrzątkiem) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego odrobina sosu chilli olej do smażenia ( smażyłam na klarowanym maśle) Ja zrobiłam sobie z dwóch jajek, ponieważ nie miałam kurczaka użyłam samych krewetek, wzięłam chyba z 8 sztuk na tę małą porcję) Jajka lekko rozbić z sosem sojowym i chilli, dodać pokrojone krewetki i szczypiorek, dobrze wymieszać. Wlać na rozgrzany tłuszcz i, delikatnie mieszając widelcem, smażyć aż spód będzie złotobrązowy, a powierzchnia lekko ścięta ( ja przewróciłam omlet na drugą stronę, bo wierzch nie chciał się zsiąść, a spód już był dobrze rumiany). Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić w kwadraty. Bardzo mi smakował. [ATTACH=full]85329[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
omlet po chińsku
Top
Bottom