Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Omlet z pomidorami po chińsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1412433" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny sposób na urozmaicenie <a href="http://www.youtube.com/watch?v=fd7amhjk7uo" target="_blank">omletu w stylu chińskim</a>: dodatek pomidorów i aromatyczniej bazylii. Bardzo lubimy chińską wersję z ryżem, stonowi ona bowiem pyszny i bardzo pożywny posiłek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]81198[/ATTACH]</p><p></p><p>4-6 jajek rozm. M</p><p>2 pomidory</p><p>kilka listków bazylii</p><p>1 łyżka sosu sojowego</p><p>sól do smaku</p><p>1 łyżka masła do smażenia</p><p></p><p>ew. 100 g ugotowanego ryżu</p><p></p><p>Na małej patelni rozgrzewamy masło.</p><p></p><p>Dodajemy dokładnie rozmieszane w miseczce jajka ze szczyptą soli. Na małym ogniu smażymy omlet, mieszając go kilkakrotnie przez pierwszych kilka sekund. Dzięki temu omlet będzie bardziej puszysty. Kiedy jajka zaczną się scinać, przerywamy mieszanie. Podważamy delikatnie brzegi omletu i przechylając ostrożnie patelnię w tę stronę, pozwalamy jajkom spłynąć w tym kierunku. Powtarzamy tę czynność dookoła omletu, by płynne jajka z wierzchu miały szansę znaleźć się na spodzie omletu. Omlet dzielimy łopatką na krzyż na 4 części, każdą część odwracamy na drugą stronę. Gdy się podsmaży (ale nie przesuszy), zdejmujemy z patelni.</p><p></p><p>Na rozgrzanej patelni podsmażamy szybko pokrojone w duże kawałki pomidory, energicznie mieszajac. Dodajemy porwane listki bazylii oraz usmażony omlet. Rozrywamy omlet dwoma widelcami na nieduże kawałki, skrapiamy 1 łyżką sosu sojowego i całość szybko mieszamy.</p><p></p><p>Zjadamy na gorąco sam, lub z ugotowanym wcześniej ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1412433, member: 2721"] Pyszny sposób na urozmaicenie [URL="http://www.youtube.com/watch?v=fd7amhjk7uo"]omletu w stylu chińskim[/URL]: dodatek pomidorów i aromatyczniej bazylii. Bardzo lubimy chińską wersję z ryżem, stonowi ona bowiem pyszny i bardzo pożywny posiłek. [ATTACH=full]81198[/ATTACH] 4-6 jajek rozm. M 2 pomidory kilka listków bazylii 1 łyżka sosu sojowego sól do smaku 1 łyżka masła do smażenia ew. 100 g ugotowanego ryżu Na małej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy dokładnie rozmieszane w miseczce jajka ze szczyptą soli. Na małym ogniu smażymy omlet, mieszając go kilkakrotnie przez pierwszych kilka sekund. Dzięki temu omlet będzie bardziej puszysty. Kiedy jajka zaczną się scinać, przerywamy mieszanie. Podważamy delikatnie brzegi omletu i przechylając ostrożnie patelnię w tę stronę, pozwalamy jajkom spłynąć w tym kierunku. Powtarzamy tę czynność dookoła omletu, by płynne jajka z wierzchu miały szansę znaleźć się na spodzie omletu. Omlet dzielimy łopatką na krzyż na 4 części, każdą część odwracamy na drugą stronę. Gdy się podsmaży (ale nie przesuszy), zdejmujemy z patelni. Na rozgrzanej patelni podsmażamy szybko pokrojone w duże kawałki pomidory, energicznie mieszajac. Dodajemy porwane listki bazylii oraz usmażony omlet. Rozrywamy omlet dwoma widelcami na nieduże kawałki, skrapiamy 1 łyżką sosu sojowego i całość szybko mieszamy. Zjadamy na gorąco sam, lub z ugotowanym wcześniej ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Omlet z pomidorami po chińsku*
Top
Bottom