Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Omlety ryżowe z serowym nadzieniem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 366102" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>Omlety ryżowe z serowym nadzieniem:</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><em>Ciasto omletowe: </em> </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">4 jajka </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">2 łyżki śmietany 18% </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1 łyżka masła </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">3 łyżki ugotowanego ryżu </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1/2 łyżeczki proszku do pieczenia </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">3 łyżki mąki pszennej </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">szczypta soli </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">szczypta czerwonego, mielonego pieprzu </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">20 dkg sera mazdamer </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">4 czubate łyżki sera białego mielonego </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1 łyżka drobniutko posiekanej papryki</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">mąka i jajko do obtaczania </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">oliwa do smażenia </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Białka ubijamy na sztywno. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Dodajemy żółtka i resztę składników na ciasto po czym dokładnie wyrabiamy. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Ciasto wylewamy na patelnię (małą) w czterech porcjach. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Smażymy na złotawy kolor z obydwu stron. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Robimy pastę z sera białego + papryki + doprawiamy to do smaku.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Na usmażone omlety układamy po plastrze sera mazdamer oraz po łyżce pasty serowo-paprykowej.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Składamy na pół... mocno przyciskmy... i obtaczamy raz w mące raz w jajku i smażymy na wolnym ogniu z obu stron.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">[ATTACH=full]754[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">[ATTACH=full]755[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">[ATTACH=full]756[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 366102, member: 298"] [FONT=Century Gothic][B]Omlety ryżowe z serowym nadzieniem:[/B] [I] Ciasto omletowe: [/I] 4 jajka 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka masła 3 łyżki ugotowanego ryżu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej szczypta soli szczypta czerwonego, mielonego pieprzu 20 dkg sera mazdamer 4 czubate łyżki sera białego mielonego 1 łyżka drobniutko posiekanej papryki mąka i jajko do obtaczania oliwa do smażenia Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka i resztę składników na ciasto po czym dokładnie wyrabiamy. Ciasto wylewamy na patelnię (małą) w czterech porcjach. Smażymy na złotawy kolor z obydwu stron. Robimy pastę z sera białego + papryki + doprawiamy to do smaku. Na usmażone omlety układamy po plastrze sera mazdamer oraz po łyżce pasty serowo-paprykowej. Składamy na pół... mocno przyciskmy... i obtaczamy raz w mące raz w jajku i smażymy na wolnym ogniu z obu stron. [ATTACH=full]754[/ATTACH] [ATTACH=full]755[/ATTACH] [ATTACH=full]756[/ATTACH] [/FONT] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Omlety ryżowe z serowym nadzieniem*
Top
Bottom