Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Omulki po tajsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1100867" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]61827[/ATTACH]</p><p></p><p>1kg omulkow</p><p></p><p>2 lagodne papryczki chilli, drobno posiekane</p><p>4 zabki czosnku, starte na tarce</p><p>3 lyzki startego swiezego imbiru</p><p>300ml mleka kokosowego</p><p>1 lodyga trawy cytrynowej - przecieta na kilka czesci</p><p>4-5 listkow kaffir</p><p>sok z 1/2 lemonki</p><p>1 lyzka sosu rybnego</p><p>1 lyzeczka czerwonej pasty curry</p><p>1 lyzka cukru demerara</p><p>sol</p><p></p><p>garsc posiekanej kolendry</p><p></p><p>1. Omulki oczyscic. Te ktore sa otwarte i nie zamykaja sie przy pukaniu czy polewaniu woda, wyrzucic</p><p>2. Na odrobinie tluszczu podsmazyc chilli, czosnek i imbir. Zalac polowa mleka</p><p>3. Gotowac na wolnym ogniu, dodac trawe cytrynowa, listki kaffir, sok z lemonki, cukier, sos rybny i paste curry. Gotowac ok 3-4 minuty az wywar bedzie aromatyczny. Dolac reszte mleka i doprawic do smaku.</p><p>4. Wrzucic muszle wymieszac i przykryc. Dusic 4-5 min</p><p>5. Dodac posiekana kolendre, wymieszac, poddusic jeszcze z pol minuty.</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1100867, member: 5590"] [ATTACH=full]61827[/ATTACH] 1kg omulkow 2 lagodne papryczki chilli, drobno posiekane 4 zabki czosnku, starte na tarce 3 lyzki startego swiezego imbiru 300ml mleka kokosowego 1 lodyga trawy cytrynowej - przecieta na kilka czesci 4-5 listkow kaffir sok z 1/2 lemonki 1 lyzka sosu rybnego 1 lyzeczka czerwonej pasty curry 1 lyzka cukru demerara sol garsc posiekanej kolendry 1. Omulki oczyscic. Te ktore sa otwarte i nie zamykaja sie przy pukaniu czy polewaniu woda, wyrzucic 2. Na odrobinie tluszczu podsmazyc chilli, czosnek i imbir. Zalac polowa mleka 3. Gotowac na wolnym ogniu, dodac trawe cytrynowa, listki kaffir, sok z lemonki, cukier, sos rybny i paste curry. Gotowac ok 3-4 minuty az wywar bedzie aromatyczny. Dolac reszte mleka i doprawic do smaku. 4. Wrzucic muszle wymieszac i przykryc. Dusic 4-5 min 5. Dodac posiekana kolendre, wymieszac, poddusic jeszcze z pol minuty. SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Omulki po tajsku*
Top
Bottom