Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Opiekany łosoś w musztardzie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aaricia" data-source="post: 756696" data-attributes="member: 2095"><p>Opiekany łosoś w musztardzie</p><p></p><p><em></em></p><p><em>Przepis pochodzi z książki &quot;Lato w kuchni przez okrągły rok&quot;.</em></p><p><em>Rybę wg tego przepisu przygotowywałam bardzo szybko - efekt jest naprawdę przyjemny: słodko-ostra chrupiąca powłoczka na delikatnym mięsie idealnie komponuje się z ziemniakami, sałatką z buraków i kieliszkiem białego wina.</em></p><p></p><p>porcje filetów z łososia bez skóry</p><p>2 łyżki oliwy do smażenia</p><p></p><p>2 płaskie łyżeczki cukru</p><p></p><p>2 czubate łyżki musztardy angielskiej w proszku lub:</p><p>samodzielnie wykonany proszek: 20 g zmielonej żółtej gorczycy, 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy, 1,5 łyżeczki kurkumy i szczypta pieprzu cayenne (dla tych co lubią ostrzejsze smaki można sypnąć dużą szczyptę) - wymieszać.</p><p></p><p>Najpierw rozgrzałam patelnię i wlałam olej. Proszek musztardowy wymieszałam z cukrem na talerzu i obtoczyłam w nim filety. Ważne aby obtaczać taką ilość ryby jaką zmieścimy na patelni i bezzwłocznie smażyć - panierka jeśli dłużej polezy na mokrej nieusmażonej rybie po prostu nie będzie chrupiąca tylko kleista.</p><p>Smażyłam na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. łosoś powinien być z zewnątrz dobrze przyrumieniony a w środku mięciutki i koralowy.</p><p>Dodam jeszcze, że przygotowana ilość proszku z podanych proporcji wystarczyła mi na opanierowanie 600g filetów (4 kawałki).</p><p></p><p>[ATTACH=full]33044[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aaricia, post: 756696, member: 2095"] Opiekany łosoś w musztardzie [I] Przepis pochodzi z książki "Lato w kuchni przez okrągły rok". Rybę wg tego przepisu przygotowywałam bardzo szybko - efekt jest naprawdę przyjemny: słodko-ostra chrupiąca powłoczka na delikatnym mięsie idealnie komponuje się z ziemniakami, sałatką z buraków i kieliszkiem białego wina.[/I] porcje filetów z łososia bez skóry 2 łyżki oliwy do smażenia 2 płaskie łyżeczki cukru 2 czubate łyżki musztardy angielskiej w proszku lub: samodzielnie wykonany proszek: 20 g zmielonej żółtej gorczycy, 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy, 1,5 łyżeczki kurkumy i szczypta pieprzu cayenne (dla tych co lubią ostrzejsze smaki można sypnąć dużą szczyptę) - wymieszać. Najpierw rozgrzałam patelnię i wlałam olej. Proszek musztardowy wymieszałam z cukrem na talerzu i obtoczyłam w nim filety. Ważne aby obtaczać taką ilość ryby jaką zmieścimy na patelni i bezzwłocznie smażyć - panierka jeśli dłużej polezy na mokrej nieusmażonej rybie po prostu nie będzie chrupiąca tylko kleista. Smażyłam na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. łosoś powinien być z zewnątrz dobrze przyrumieniony a w środku mięciutki i koralowy. Dodam jeszcze, że przygotowana ilość proszku z podanych proporcji wystarczyła mi na opanierowanie 600g filetów (4 kawałki). [ATTACH=full]33044[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Opiekany łosoś w musztardzie*
Bottom