Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Opienki po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1036458" data-attributes="member: 692"><p>Znalazlam taki przepis: ( tu: <a href="http://mk60.blog.onet.pl/Opienki-po-grecku-dla-grzybiar,2,ID257118529,n)" target="_blank">http://mk60.blog.onet.pl/Opienki-po-grecku...,ID257118529,n)</a></p><p></p><p><strong>Opienki po grecku</strong></p><p></p><p>Opieńki myjemy i gotujemy jak wszystkie inne grzyby . Odcedzamy.</p><p>Na druszlak ugotowanych grzybów dajemy: ( u mnie 1 litr ugotowanych odcedzonych)</p><p>4 duże cebule pokrojone w piórka</p><p>2 szklanki oliwy</p><p>5 łyżek octu ( dałam ocet winny czerwony)</p><p>1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% ( 140g puszeczka)</p><p>3 łyżeczki vegety ( nie dalam)</p><p>4 łyżeczki papryki słodkiej</p><p>sól , pieprz, cukier do smaku .</p><p>Cebulę szklimy na oleju , dodajemy wszystkie produkty , potem grzyby i dusimy wszystko przez 30 minut.</p><p>Na gorąco wkładamy do słoiczków .</p><p>Pasteryzujemy przez 15 minut.</p><p>SMACZNEGO !!!</p><p></p><p></p><p>Wyprobowalam; zawekowalam dwa sloiczki, a resztke zjadlam - na zimno i na cieplo, dla rozmaitosci.</p><p>Moim zdaniem naprawde dobre sa na zimno i z dodatkiem tymianku ( zdecydowalam sie dodac podczas probowania na cieplo, tak mi pasowalo).</p><p></p><p>[ATTACH=full]57565[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Warte polecenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1036458, member: 692"] Znalazlam taki przepis: ( tu: [URL="http://mk60.blog.onet.pl/Opienki-po-grecku-dla-grzybiar,2,ID257118529,n)"]http://mk60.blog.onet.pl/Opienki-po-grecku...,ID257118529,n)[/URL] [B]Opienki po grecku[/B] Opieńki myjemy i gotujemy jak wszystkie inne grzyby . Odcedzamy. Na druszlak ugotowanych grzybów dajemy: ( u mnie 1 litr ugotowanych odcedzonych) 4 duże cebule pokrojone w piórka 2 szklanki oliwy 5 łyżek octu ( dałam ocet winny czerwony) 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% ( 140g puszeczka) 3 łyżeczki vegety ( nie dalam) 4 łyżeczki papryki słodkiej sól , pieprz, cukier do smaku . Cebulę szklimy na oleju , dodajemy wszystkie produkty , potem grzyby i dusimy wszystko przez 30 minut. Na gorąco wkładamy do słoiczków . Pasteryzujemy przez 15 minut. SMACZNEGO !!! Wyprobowalam; zawekowalam dwa sloiczki, a resztke zjadlam - na zimno i na cieplo, dla rozmaitosci. Moim zdaniem naprawde dobre sa na zimno i z dodatkiem tymianku ( zdecydowalam sie dodac podczas probowania na cieplo, tak mi pasowalo). [ATTACH=full]57565[/ATTACH] Warte polecenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Opienki po grecku
Top
Bottom