1/2 kg sera , 1/2 kg mąki , 3 żółtka , 1 całe jajko , 3/4 szkl. cukru pudru ,
1 margaryna , łyżeczka sody , łyzeczka octu , szczypta soli.
Jaja utrzeć z margaryną i cukrem, dodać zmielony ser i reszte składników.
Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm i wykrawać oponki.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak pączki.
Oponki najlepiej smakują zaraz po upieczeniu
Pozdrawiam
udanych wypieków
1 margaryna , łyżeczka sody , łyzeczka octu , szczypta soli.
Jaja utrzeć z margaryną i cukrem, dodać zmielony ser i reszte składników.
Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm i wykrawać oponki.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak pączki.
Oponki najlepiej smakują zaraz po upieczeniu




Pozdrawiam
udanych wypieków

Ostatnią edycję dokonał moderator: