Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
orecchiette z ciecierzyca i mlodym szpinakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 937267" data-attributes="member: 28"><p>Piekne, kolorowe danie pelne witamin </p><p>[ATTACH=full]49660[/ATTACH]</p><p></p><p>1 szklanka oliwy z oliwek</p><p>1/2 szklanki pokrojonej w mala kostke pancetty</p><p>1 mala cebula, w cienkie plasterki</p><p>1 mala marchewka, porkojona w niewielka kostke</p><p>25 dag makaronu orecchiette</p><p>2 szklanki pomidorkow koktajkowych, pokroic na polowki</p><p>1 puszka ciecierzycy( ok 500 ml), odsaczyc</p><p>2 zabki czosnku, przepuscic przez praske</p><p>1 lyzeczka suszonej bazylii</p><p>1/4 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki ostrej suszonej papryczki chilli</p><p>2 garsci mlodych lisci szpinaku</p><p>parmezan lub romano ser do posypania</p><p></p><p>Wode gotujemy na makaron. W miedzyczasie na duzej glebokiej patelce rpzgrzewamy oliwe, dodajemy pancete i smazymy przez okolo 3 minuty az panceta bedzie chrupiaca. Nastepnie dodajemy marchewke, cebule i calosc gotujemy okolo 3-5 minut. </p><p></p><p></p><p>Makaron gotujemy do uzyskania odpowiedniej miekkosci. Do patelki dodajemy pomidory, ciecierzyce, czosnek, bazylie, sol i chilli- gotujemy az pomidory zmiekna ( okolo 3-5 minut). Od makaronu gotujacego sie odlewamy 1/4 szklanki wody i zostawiamy na pozniej . Makaron odcedzamy, do warzyw dodajemy makaron , szpinak i kilka lyzek odlozonej wody z gotojucego sie makaronu ( w zaleznosci od upodoban dostosujemy ilosc dodawanej wody)- gotujemy jeszcze przez kilka minut az szpinak zmieknie. </p><p></p><p>Makaron podajemy posypany serem i swiezo zmielonym pieprzem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 937267, member: 28"] Piekne, kolorowe danie pelne witamin [ATTACH=full]49660[/ATTACH] 1 szklanka oliwy z oliwek 1/2 szklanki pokrojonej w mala kostke pancetty 1 mala cebula, w cienkie plasterki 1 mala marchewka, porkojona w niewielka kostke 25 dag makaronu orecchiette 2 szklanki pomidorkow koktajkowych, pokroic na polowki 1 puszka ciecierzycy( ok 500 ml), odsaczyc 2 zabki czosnku, przepuscic przez praske 1 lyzeczka suszonej bazylii 1/4 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki ostrej suszonej papryczki chilli 2 garsci mlodych lisci szpinaku parmezan lub romano ser do posypania Wode gotujemy na makaron. W miedzyczasie na duzej glebokiej patelce rpzgrzewamy oliwe, dodajemy pancete i smazymy przez okolo 3 minuty az panceta bedzie chrupiaca. Nastepnie dodajemy marchewke, cebule i calosc gotujemy okolo 3-5 minut. Makaron gotujemy do uzyskania odpowiedniej miekkosci. Do patelki dodajemy pomidory, ciecierzyce, czosnek, bazylie, sol i chilli- gotujemy az pomidory zmiekna ( okolo 3-5 minut). Od makaronu gotujacego sie odlewamy 1/4 szklanki wody i zostawiamy na pozniej . Makaron odcedzamy, do warzyw dodajemy makaron , szpinak i kilka lyzek odlozonej wody z gotojucego sie makaronu ( w zaleznosci od upodoban dostosujemy ilosc dodawanej wody)- gotujemy jeszcze przez kilka minut az szpinak zmieknie. Makaron podajemy posypany serem i swiezo zmielonym pieprzem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
orecchiette z ciecierzyca i mlodym szpinakiem
Top
Bottom