Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ormianska fasolka z pasta orzechowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1580055" data-attributes="member: 9091"><p>Kolejny przepis z ksiazki &quot;The cuisine of Armenia&quot;. Troche inny sposob przygotowania fasolki - w polskich (i amerykanskich) warunkach bedzie to fasolka szparagowa, w Armenii uzywa sie nieco innej odmiany fasoli, takiej plaskiej (<a href="http://www.google.com/imgres?imgurl=http://armmenu.com/menu/wp-content/uploads/2012/06/kanac-lobi-300x231.jpg&imgrefurl=http://armmenu.com/menu/wp-content/uploads/2012/06/&h=231&w=300&tbnid=8YbwuLSF_8NLeM:&zoom=1&docid=scQ_6aHM1mr4iM&ei=bOaKVeDIF4WWyASC0oCgBA&tbm=isch&ved=0CB0QMygAMAA" target="_blank">tutaj</a> zdjecie). </p><p>skladniki:</p><p>- 0.5 kg fasolki zielonej, oczyszczonej i przekrojonej na pol</p><p>- 1 szkl. orzechow wloskich</p><p>- 2 srednie zabki czosnku</p><p>- 1/3 szkl. posiekanej cebuli</p><p>- 1 lyzeczka kolendry (przyprawy) lub 3 lyzki posiekanej swiezej kolendry</p><p>- 1.5 lyzeczki slodkiej papryki</p><p>- sol, ostra papryka lub pieprz kajenski</p><p>- lyzka octu winnego</p><p>- odrobina wody</p><p>- posiekana pietruszka lub kolendra do posypania</p><p></p><p>Fasolke gotujemy az bedzie miekka ale wciaz jedrna. Orzechy, czosnek, cebule, przyprawy i ocet blendujemy na paste dodajac troche wody zeby pasta miala wlasciwa konsystencje. Fasolke po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z pasta. Calosc chlodzimy, posypujemy zielenina i gotowe.</p><p>Bardzo smaczne i popularne w Armenii - przynajmniej w rodzinie mojego meza (chociaz oni kolendry suszonej akurat nie stosuja).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1580055, member: 9091"] Kolejny przepis z ksiazki "The cuisine of Armenia". Troche inny sposob przygotowania fasolki - w polskich (i amerykanskich) warunkach bedzie to fasolka szparagowa, w Armenii uzywa sie nieco innej odmiany fasoli, takiej plaskiej ([URL="http://www.google.com/imgres?imgurl=http://armmenu.com/menu/wp-content/uploads/2012/06/kanac-lobi-300x231.jpg&imgrefurl=http://armmenu.com/menu/wp-content/uploads/2012/06/&h=231&w=300&tbnid=8YbwuLSF_8NLeM:&zoom=1&docid=scQ_6aHM1mr4iM&ei=bOaKVeDIF4WWyASC0oCgBA&tbm=isch&ved=0CB0QMygAMAA"]tutaj[/URL] zdjecie). skladniki: - 0.5 kg fasolki zielonej, oczyszczonej i przekrojonej na pol - 1 szkl. orzechow wloskich - 2 srednie zabki czosnku - 1/3 szkl. posiekanej cebuli - 1 lyzeczka kolendry (przyprawy) lub 3 lyzki posiekanej swiezej kolendry - 1.5 lyzeczki slodkiej papryki - sol, ostra papryka lub pieprz kajenski - lyzka octu winnego - odrobina wody - posiekana pietruszka lub kolendra do posypania Fasolke gotujemy az bedzie miekka ale wciaz jedrna. Orzechy, czosnek, cebule, przyprawy i ocet blendujemy na paste dodajac troche wody zeby pasta miala wlasciwa konsystencje. Fasolke po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z pasta. Calosc chlodzimy, posypujemy zielenina i gotowe. Bardzo smaczne i popularne w Armenii - przynajmniej w rodzinie mojego meza (chociaz oni kolendry suszonej akurat nie stosuja). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ormianska fasolka z pasta orzechowa
Top
Bottom