Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Orzechowe biszkopciki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 410018" data-attributes="member: 2190"><p>100 g kandyzowanych owoców</p><p>6 jajek</p><p>sól</p><p>200 g miękkiego masła</p><p>200 g cukru</p><p>200 g mąki</p><p>100 g orzechów włoskich</p><p>100 g cukru pudru</p><p>1-2 łyżki mleka</p><p>płatki migdałów</p><p></p><p>Owoce posiekać.</p><p>Piekarnik rozgrzać do 200 st.</p><p></p><p>Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.</p><p>Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę. Wsypać orzechy i owoce, wymieszać.</p><p>Masę wymieszać z pianą z białek i mąką. Ciasto wyłożyć cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.</p><p></p><p>Piec ok 20 min. na złoty kolor. Ostudzić.</p><p></p><p>Cukier puder wymieszać z mlekiem. Polewą ozdobić ciasto. Wyciąć foremką gwaizdki i udekorwać płatkami migdałowymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 410018, member: 2190"] 100 g kandyzowanych owoców 6 jajek sól 200 g miękkiego masła 200 g cukru 200 g mąki 100 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1-2 łyżki mleka płatki migdałów Owoce posiekać. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę. Wsypać orzechy i owoce, wymieszać. Masę wymieszać z pianą z białek i mąką. Ciasto wyłożyć cienką warstwą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 20 min. na złoty kolor. Ostudzić. Cukier puder wymieszać z mlekiem. Polewą ozdobić ciasto. Wyciąć foremką gwaizdki i udekorwać płatkami migdałowymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Orzechowe biszkopciki
Top
Bottom