- Mar 10, 2010
- 662
- 0
- 0
200 g masła
200 g dobrze zmielonego twarogu
300 g mąki
50 g brązowego cukru
50 g cukru
50 g zmielonych orzechów
Masło, twaróg, i mąkę zagnieść.Powstałe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. ciasto podzielić na 4 części.
Wymieszać cukier, brązowy cukier i orzechy. 1/4 tej mieszanki posypać stolnicę i na tym rozwałkować pierwszą część ciasta ( w kształcie koła). podzielić na 16 części ( jak tort).z resztą ciasta zrobić to samo.
ukrojony kawałek ciasta zwinąć w kształcie rożka. ja do środka daję trochę nutelli.
Piec 12 - 15 minut w temp.150 stopni
200 g dobrze zmielonego twarogu
300 g mąki
50 g brązowego cukru
50 g cukru
50 g zmielonych orzechów
Masło, twaróg, i mąkę zagnieść.Powstałe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. ciasto podzielić na 4 części.
Wymieszać cukier, brązowy cukier i orzechy. 1/4 tej mieszanki posypać stolnicę i na tym rozwałkować pierwszą część ciasta ( w kształcie koła). podzielić na 16 części ( jak tort).z resztą ciasta zrobić to samo.
ukrojony kawałek ciasta zwinąć w kształcie rożka. ja do środka daję trochę nutelli.
Piec 12 - 15 minut w temp.150 stopni