orzechowe rożki

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
200 g masła
200 g dobrze zmielonego twarogu
300 g mąki
50 g brązowego cukru
50 g cukru
50 g zmielonych orzechów


Masło, twaróg, i mąkę zagnieść.Powstałe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. ciasto podzielić na 4 części.
Wymieszać cukier, brązowy cukier i orzechy. 1/4 tej mieszanki posypać stolnicę i na tym rozwałkować pierwszą część ciasta ( w kształcie koła). podzielić na 16 części ( jak tort).z resztą ciasta zrobić to samo.
ukrojony kawałek ciasta zwinąć w kształcie rożka. ja do środka daję trochę nutelli.
Piec 12 - 15 minut w temp.150 stopni
 

Załączniki

  • 1111111.JPG
    1111111.JPG
    41.8 KB · Wyświetleń: 0

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,084
412
83
smakowe...
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy