Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
orzechowe torciki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaSz" data-source="post: 428371" data-attributes="member: 1705"><p>Ciasto:</p><p>125g masła</p><p>125g cukru</p><p>2 żółtka</p><p>cukier waniliowy</p><p>175g mąki</p><p>szczypta soli</p><p>Nadzienie:</p><p>100g posiekanych migdałów</p><p>50g posiekanych orzechów laskowych </p><p>100g posiekanych orzechów włoskich</p><p>4 łyżki miodu</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>4 łyżki cukru</p><p>Z podanych składników wyrób ciasto, podziel na 2 części. Przygotuj formy do babeczek o średnicy 5 cm. Wyłóż je ciastem i piecz w temp. 200 st. Migdały i orzechy podpiecz bez tłuszczu na patelni. W osobnym rondlu rozpuść cukier i miód aż powstanie płynna masa. Dodaj śmietanę i orzechy, wymieszaj. Do każdej foremki wlej łyżkę masy orzechowej i piecz w gorącym piekarniku ok. 15min aż zbrązowieje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaSz, post: 428371, member: 1705"] Ciasto: 125g masła 125g cukru 2 żółtka cukier waniliowy 175g mąki szczypta soli Nadzienie: 100g posiekanych migdałów 50g posiekanych orzechów laskowych 100g posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 4 łyżki cukru Z podanych składników wyrób ciasto, podziel na 2 części. Przygotuj formy do babeczek o średnicy 5 cm. Wyłóż je ciastem i piecz w temp. 200 st. Migdały i orzechy podpiecz bez tłuszczu na patelni. W osobnym rondlu rozpuść cukier i miód aż powstanie płynna masa. Dodaj śmietanę i orzechy, wymieszaj. Do każdej foremki wlej łyżkę masy orzechowej i piecz w gorącym piekarniku ok. 15min aż zbrązowieje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
orzechowe torciki
Top
Bottom