Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ORZECHOWIEC
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 83902" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]82196[/ATTACH]</p><p></p><p>0,5 kg maki </p><p>20 dkg cukru </p><p>20 dkg margaryny </p><p>2 jajka </p><p>2 lyzki miodu </p><p>1 lyzka sody </p><p>2 lyzki mleka </p><p></p><p></p><p>Make, cukier i margaryne posiekac nozem (jak kruche). </p><p>Dodac rozgrzany miod i sode rozpuszczona w letnim mleku. </p><p>Zagniesc ciasto i podzielic na 2 placki. Polozyc na wytluszczonych, posypanych blachach. </p><p></p><p>Masa orzechowa</p><p></p><p>10 dkg cukru</p><p>12 dkg masla</p><p>2 lyzki miodu</p><p>25 dkg grubo siekanych orzechow wloskich. </p><p></p><p>wszystko razem podgrzac i wylozyc na jeden z plackow. </p><p>Albo tak</p><p></p><p>[ATTACH=full]82195[/ATTACH]</p><p></p><p>Piec ok 20 min. (mi sie mieszcza obie blachy razem)</p><p>Przelozyc gesciejszym niz zwykle budyniem. </p><p></p><p>Ciasto lepsze nastepnego dnia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 83902, member: 59"] [ATTACH=full]82196[/ATTACH] 0,5 kg maki 20 dkg cukru 20 dkg margaryny 2 jajka 2 lyzki miodu 1 lyzka sody 2 lyzki mleka Make, cukier i margaryne posiekac nozem (jak kruche). Dodac rozgrzany miod i sode rozpuszczona w letnim mleku. Zagniesc ciasto i podzielic na 2 placki. Polozyc na wytluszczonych, posypanych blachach. Masa orzechowa 10 dkg cukru 12 dkg masla 2 lyzki miodu 25 dkg grubo siekanych orzechow wloskich. wszystko razem podgrzac i wylozyc na jeden z plackow. Albo tak [ATTACH=full]82195[/ATTACH] Piec ok 20 min. (mi sie mieszcza obie blachy razem) Przelozyc gesciejszym niz zwykle budyniem. Ciasto lepsze nastepnego dnia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ORZECHOWIEC
Top
Bottom