- Lis 11, 2006
- 1,482
- 387
- 83
Ciasto:
1i1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny (Kasia, Palma)
4 czubate łyżki cukru
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
40 dag.orzechów włoskich łuskanych
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
3 łyżki miodu
1 łyżeczke soku z cytryny
wiórki kokosowe do dekoracji
Z mąki ,margaryny,cukru,jajka i proszku do pieczenia zagnieść gładkie jednolite
ciasto.A następnie wylepić nim blaszke wyłożoną papierem do pieczenia ,blaszka(30x25)
Cukier,masło i miód przełożyć do małego rondelka stopić mieszając na małym gazie.
Do płynnej masy dodać pokrojone orzechy i sok z cytryny.
Ciepłom mase rozprowadzić na surowym cieście .
Piec około 40 min. w tęp 180 stopni
po upieczeniu udekorować wiórkami kokosowymi.
Smacznego.

1i1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny (Kasia, Palma)
4 czubate łyżki cukru
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
40 dag.orzechów włoskich łuskanych
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
3 łyżki miodu
1 łyżeczke soku z cytryny
wiórki kokosowe do dekoracji
Z mąki ,margaryny,cukru,jajka i proszku do pieczenia zagnieść gładkie jednolite
ciasto.A następnie wylepić nim blaszke wyłożoną papierem do pieczenia ,blaszka(30x25)
Cukier,masło i miód przełożyć do małego rondelka stopić mieszając na małym gazie.
Do płynnej masy dodać pokrojone orzechy i sok z cytryny.
Ciepłom mase rozprowadzić na surowym cieście .
Piec około 40 min. w tęp 180 stopni
po upieczeniu udekorować wiórkami kokosowymi.
Smacznego.

