Orzeszki w smakowitych odsonach - doskonale do piwa

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Obrane orzechy wloskie lub pistacjowe lub inne - ilosc i rodzaj wedug uznania,

przyprawy:
papryka ostra, chilli,
curry,
majeranek, oregano,
mielony kminek,
sol, pieprz

oliwa


Orzechy podzielic na rowne "kupki", kazda obtoczyc w innej przyprawie. Podsmazac na niewielkiej ilosci oliwy na rozgrzanej patelni na kolor rumiany. Wykladac na recznik papierowy. Osuszone z tuszczu przesypywac do miseczek. Jesc. Goraco polecam - szczegolnie do piwa lub innych trunkow.
cheers.gif


Oczywiscie przyprawy mozna dobierac jakie sie lubi i tworzyc nowe smaki. Polecam!
lecker.gif
 
Lis 28, 2005
3,760
0
0
Widzialam wlasnie takie na "kiermaszu" na jaki bylam w ten weekend. Miedzy innym byly z czosnkiem
gruebel_2.gif
Ciekawa kombinacja
lecker.gif