Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Orzeżwiający nektar arbuzowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1533847" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z moich ulubionych &quot;Smaków i aromatów&quot; sprzed kilku lat. Robiłam go kilkakrotnie z doskonałym skutkiem, zwłaszcza w letnie, upalne dni - i dopiero dzisiaj smakując ten napój, pomyślałam, że dobrze byłoby podzielić się tym przepisem z Wami. Sam arbuz smakuje mi średnio, natomiast przerobiony w bardzo prosty sposób, nabiera cech nektaru.</p><p><strong>Potrzebujemy</strong></p><p><strong></strong>- 1/2 kg arbuza</p><p>- 1 łyżkę cukru pudru</p><p>- 1 łyżkę soku z cytryny</p><p>Odkrawamy część oziębionego arbuza, obieramy ze skóry, usuwamy pestki<strong>. </strong> Miąższ owocu siekamy, wkładamy do miksera, dodajemy cukier i sok z cytryny, miksujemy. Brzegi kielichów z grubego szkła (kolorowego) oziębiamy lodowatą wodą, moczymy w cukrze krysztale - będą wyglądały jak oszronione. Wlewamy do nich ostrożnie nektar arbuzowy. Podajemy z szerokimi słomkami do picia. Doskonale gasi pragnienie w upalne dni lata.</p><p>PS. Może jestem łakoma, ale ta porcja wystarcza dla mnie na 1 -2 razy.<strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1533847, member: 10341"] Przepis pochodzi z moich ulubionych "Smaków i aromatów" sprzed kilku lat. Robiłam go kilkakrotnie z doskonałym skutkiem, zwłaszcza w letnie, upalne dni - i dopiero dzisiaj smakując ten napój, pomyślałam, że dobrze byłoby podzielić się tym przepisem z Wami. Sam arbuz smakuje mi średnio, natomiast przerobiony w bardzo prosty sposób, nabiera cech nektaru. [B]Potrzebujemy [/B]- 1/2 kg arbuza - 1 łyżkę cukru pudru - 1 łyżkę soku z cytryny Odkrawamy część oziębionego arbuza, obieramy ze skóry, usuwamy pestki[B]. [/B] Miąższ owocu siekamy, wkładamy do[B] [/B]miksera, dodajemy cukier i sok z cytryny, miksujemy. Brzegi kielichów z grubego szkła (kolorowego) oziębiamy lodowatą wodą, moczymy w cukrze krysztale - będą wyglądały jak oszronione. Wlewamy do nich ostrożnie nektar arbuzowy. Podajemy z szerokimi słomkami do picia. Doskonale gasi pragnienie w upalne dni lata. PS. Może jestem łakoma, ale ta porcja wystarcza dla mnie na 1 -2 razy.[B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Orzeżwiający nektar arbuzowy
Bottom