Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ostra zupa buraczano-grzybowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mamuska_samuska" data-source="post: 553060" data-attributes="member: 1020"><p><u><strong>Ostra zupa buraczano-grzybowa</strong></u></p><p></p><p>- peczek mlodych burakow z botwinka</p><p>- 1 mala ostra papryczka (ja dalam dwie i ......lepiej nie mowic, ciagle bucham ogniem!)</p><p>- 1/2 duzej cebuli, lub 1 mala</p><p>- duza garsc pokrojonych boczniakow (lub jakichkolwiek grzybow)</p><p>- wywar grzybowy lub jarzynowy</p><p>- 1/1 filizanki kwasu buraczanego</p><p></p><p>[ATTACH=full]15430[/ATTACH]</p><p></p><p>Pokroic warzywa. Wrzucic do gotujacego sie wywaru. Gdy beda juz miekkie, dolac kwas buraczany. W razie koniecznosci dosolic. Mozna podawac w takiej postaci, wtedy lepiej warzywa pokroic drobniej. Mozna tez zmiksowac i podawac zupe pure. Wtedy mozna polac &quot;smietana&quot; migdalowa z tego przepisu: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]15431[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mamuska_samuska, post: 553060, member: 1020"] [U][B]Ostra zupa buraczano-grzybowa[/B][/U] - peczek mlodych burakow z botwinka - 1 mala ostra papryczka (ja dalam dwie i ......lepiej nie mowic, ciagle bucham ogniem!) - 1/2 duzej cebuli, lub 1 mala - duza garsc pokrojonych boczniakow (lub jakichkolwiek grzybow) - wywar grzybowy lub jarzynowy - 1/1 filizanki kwasu buraczanego [ATTACH=full]15430[/ATTACH] Pokroic warzywa. Wrzucic do gotujacego sie wywaru. Gdy beda juz miekkie, dolac kwas buraczany. W razie koniecznosci dosolic. Mozna podawac w takiej postaci, wtedy lepiej warzywa pokroic drobniej. Mozna tez zmiksowac i podawac zupe pure. Wtedy mozna polac "smietana" migdalowa z tego przepisu: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389[/URL] [ATTACH=full]15431[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ostra zupa buraczano-grzybowa
Top
Bottom