- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Kontynuujac swietowanie dni dyni zrobilam dzisiaj nastepna wersje zupy dyniowej
Ostra zupa dyniowo-pomidorowa
Skladniki:
1/2 dyni (ok. 3 filizanki)
2 filizanki rozgniecionych pomidorow z puszki
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzeczka mielonego imbiru
1 lyzeczka mielonego kminku
1 lyzeczka papryki ostrej
1 lyzeczka majeranku
1 lyczeczka pieprzu
Dynie obrac, wyczyscic z pestek (mozna zostawic na podsuszenie
), drobno pokroic w kostke. Wrzucic co garnka, wsypac wszystkie przyprawy, zalac woda.
Gotowac do miekkosci. Dodaj pomidory. Pogotowac jeszcze chwilke.
Ostudzic i zmiksowac. Ja posypalam sezamem bialym i czarnym
Do tego swietnie pasuja drozdzowe zawijance z cebula, grzybami i papryka


Ostra zupa dyniowo-pomidorowa
Skladniki:
1/2 dyni (ok. 3 filizanki)
2 filizanki rozgniecionych pomidorow z puszki

1 lyzka sosu sojowego
1 lyzeczka mielonego imbiru
1 lyzeczka mielonego kminku
1 lyzeczka papryki ostrej
1 lyzeczka majeranku
1 lyczeczka pieprzu
Dynie obrac, wyczyscic z pestek (mozna zostawic na podsuszenie


Gotowac do miekkosci. Dodaj pomidory. Pogotowac jeszcze chwilke.

Ostudzic i zmiksowac. Ja posypalam sezamem bialym i czarnym


Do tego swietnie pasuja drozdzowe zawijance z cebula, grzybami i papryka

