Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
ostre pierogi z mięsem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 394705" data-attributes="member: 2215"><p>czas wykonania </p><p>80 min</p><p>ok 800 kcal</p><p>do pieczenia</p><p>podawać z gęstą śmietaną</p><p>na 9 pierogów o wielkości 12 cm</p><p></p><p>1 porcja kruchego ciasta <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673</a></p><p>1 łyżka koncentratu pomidorowego</p><p>2 szalotki</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p>1 strączek chili</p><p>1 jajko na twardo</p><p>3 żółtka</p><p>30 dag tatara</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>9 liści z winorośli</p><p>1 łyżeczka świeżych liści tymianku</p><p></p><p>przygotować kruche ciasto, wrobić w nie koncentrat pomidorowy, ostawić</p><p></p><p>szalotki i czosnek obrać, pokroić drobno zeszklić na gorącym oleju</p><p>chili wypestkować, pokroić drobno, dodać do cebuli, jajko obrać pokroić drobno też dodać do cebuli,</p><p>dołożyć do tego tatar, 1 żółtko i soł, całość dokładnie wyrobić.</p><p>liście winorośli opłukać zimną wodą i osuszyć.</p><p>piekarnik rozgrzać do temp 190 st C</p><p>ciasto cienko rozwałkować wykroić z niego 9 krążków na średnicy 12 cm</p><p>na każdym położyć po 1 liściu i 2 lyżkach mięsnego farszu</p><p>zlepić</p><p>pierożki ułożyć na wyłożonej papierem blaszce, posmarować rozbełtanymi żółtkami i posypać tymiankiem</p><p>piec ok 15 - 20 min, podawać na gorąco z gęstą śmietaną</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 394705, member: 2215"] czas wykonania 80 min ok 800 kcal do pieczenia podawać z gęstą śmietaną na 9 pierogów o wielkości 12 cm 1 porcja kruchego ciasta [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16973&pid=394673&st=0&#entry394673"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry394673[/URL] 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 strączek chili 1 jajko na twardo 3 żółtka 30 dag tatara 1/2 łyżeczki soli 9 liści z winorośli 1 łyżeczka świeżych liści tymianku przygotować kruche ciasto, wrobić w nie koncentrat pomidorowy, ostawić szalotki i czosnek obrać, pokroić drobno zeszklić na gorącym oleju chili wypestkować, pokroić drobno, dodać do cebuli, jajko obrać pokroić drobno też dodać do cebuli, dołożyć do tego tatar, 1 żółtko i soł, całość dokładnie wyrobić. liście winorośli opłukać zimną wodą i osuszyć. piekarnik rozgrzać do temp 190 st C ciasto cienko rozwałkować wykroić z niego 9 krążków na średnicy 12 cm na każdym położyć po 1 liściu i 2 lyżkach mięsnego farszu zlepić pierożki ułożyć na wyłożonej papierem blaszce, posmarować rozbełtanymi żółtkami i posypać tymiankiem piec ok 15 - 20 min, podawać na gorąco z gęstą śmietaną [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
ostre pierogi z mięsem*
Top
Bottom