Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ostrrraaaa zupa serowa z grankami.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 946265" data-attributes="member: 12156"><p>Kremowa zupa serowa</p><p>2 porcje</p><p></p><p>* 2 łyżki masła</p><p>* 2 łyżki mąki pszennej</p><p>* 100 ml mleka</p><p>* szczypta gałki muszkatołowej</p><p>* 500 ml wywaru mięsnego lub bulionu warzywnego</p><p>* 120g sera pleśniowego</p><p>* 120g serka topionego o dowolnym smaku</p><p>* 60g żółtego sera</p><p>* chili (pieprz cayenne) w proszku - ok. 1/2 łyżeczki lub więcej</p><p>* ew. sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Grzanki</p><p>* 1 czerstwa bułka lub 2 kromki czerstwego chleba</p><p>* 1 łyżeczka masła</p><p></p><p>Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i szybko wymieszać.</p><p>Dodać mleko i gałkę muszkatołową, chwilę pogotować.</p><p>Dodać drobno pokrojone sery, gotować na małym ogniu, często mieszając aż sery się rozpuszczą. Wlać bulion, gotować ok. 15- 20 minut, aż zupa zgęstnieje, doprawić chili, ew. solą i pieprzem.</p><p></p><p>W czasie kiedy zupa się gotuje przygotować grzanki.</p><p>Pieczywo pokroić w drobną kostkę, smażyć na maśle przez kilka minut, aż grzanki się zrumienią.</p><p></p><p>[ATTACH=full]49732[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 946265, member: 12156"] Kremowa zupa serowa 2 porcje * 2 łyżki masła * 2 łyżki mąki pszennej * 100 ml mleka * szczypta gałki muszkatołowej * 500 ml wywaru mięsnego lub bulionu warzywnego * 120g sera pleśniowego * 120g serka topionego o dowolnym smaku * 60g żółtego sera * chili (pieprz cayenne) w proszku - ok. 1/2 łyżeczki lub więcej * ew. sól i pieprz do smaku Grzanki * 1 czerstwa bułka lub 2 kromki czerstwego chleba * 1 łyżeczka masła Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i szybko wymieszać. Dodać mleko i gałkę muszkatołową, chwilę pogotować. Dodać drobno pokrojone sery, gotować na małym ogniu, często mieszając aż sery się rozpuszczą. Wlać bulion, gotować ok. 15- 20 minut, aż zupa zgęstnieje, doprawić chili, ew. solą i pieprzem. W czasie kiedy zupa się gotuje przygotować grzanki. Pieczywo pokroić w drobną kostkę, smażyć na maśle przez kilka minut, aż grzanki się zrumienią. [ATTACH=full]49732[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ostrrraaaa zupa serowa z grankami.
Top
Bottom