Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Oszukany fondant czekoladowy Donny Hay
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1372603" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Oszukany fondant czekoladowy Donny Hay</strong>, </p><p>czyli czekoladowe babeczki z płynnym sercem</p><p></p><p></p><p> Źródło przepisu: <a href="http://www.lifestylefood.com.au/recipes/15173/cheats-chocolate-fondant" target="_blank">http://www.lifestylefood.com.au/recipes/15...ocolate-fondant</a></p><p></p><p>4 porcje</p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>1/4 szklanki (50 g) zwykłej pszennej mąki, przesianej</p><p>1/2 szklanki (55 g) cukru pudru, przesianego</p><p>3/4 szklanki (90 g) mielonych migdałów</p><p>2 białka</p><p>100 g masła</p><p>160 g gorzkiej czekolady</p><p>4 kostki gorzkiej czekolady dodatkowo</p><p>stopione masło do wysmarowania foremek</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Nagrzać piekarnik do 150 stopni C.</p><p>Stopić w rondelku masło, dodać czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia.</p><p>W misce wymieszać mąkę, cukier puder, mielone migdały i białka, dodać czekoladę stopioną z masłem, wymieszać.</p><p>Trzy czwarte mieszaniny przełożyć do wysmarowanych masłem foremek o pojemności ok. 125 ml, włożyć do każdej po kostce czekolady, dopełnić resztą ciasta.</p><p>Piec 20 - 25 minut.</p><p>Przed podaniem studzić 5 - 7 minut.</p><p>Babeczki można przygotować wcześniej i przed podaniem wstawić na chwilę do piekarnika lub mikrofalówki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]78718[/ATTACH] </p><p></p><p>[ATTACH=full]78719[/ATTACH]</p><p></p><p>Podałam z sosem z mrożonych malin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1372603, member: 1024"] [B]Oszukany fondant czekoladowy Donny Hay[/B], czyli czekoladowe babeczki z płynnym sercem Źródło przepisu: [URL="http://www.lifestylefood.com.au/recipes/15173/cheats-chocolate-fondant"]http://www.lifestylefood.com.au/recipes/15...ocolate-fondant[/URL] 4 porcje [B]Składniki:[/B] 1/4 szklanki (50 g) zwykłej pszennej mąki, przesianej 1/2 szklanki (55 g) cukru pudru, przesianego 3/4 szklanki (90 g) mielonych migdałów 2 białka 100 g masła 160 g gorzkiej czekolady 4 kostki gorzkiej czekolady dodatkowo stopione masło do wysmarowania foremek [B]Wykonanie:[/B] Nagrzać piekarnik do 150 stopni C. Stopić w rondelku masło, dodać czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia. W misce wymieszać mąkę, cukier puder, mielone migdały i białka, dodać czekoladę stopioną z masłem, wymieszać. Trzy czwarte mieszaniny przełożyć do wysmarowanych masłem foremek o pojemności ok. 125 ml, włożyć do każdej po kostce czekolady, dopełnić resztą ciasta. Piec 20 - 25 minut. Przed podaniem studzić 5 - 7 minut. Babeczki można przygotować wcześniej i przed podaniem wstawić na chwilę do piekarnika lub mikrofalówki. [ATTACH=full]78718[/ATTACH] [ATTACH=full]78719[/ATTACH] Podałam z sosem z mrożonych malin. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Oszukany fondant czekoladowy Donny Hay
Top
Bottom