- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Przpis nie jest jeszcze przeze mnie wyprobowany....
50 g gorzkiej kuwertury
25 g wiorkow kokosowych
2 karambole ( ok.120g)
2 kiwi (ok.60 g)
1 papaya ( ok 300g)
banan ( ok. 60 g)
1 puszka mleka kokosowego ( 400ml)
50 ml syropu klonowego
sok z 1 limonki
150 g jogutru naturalnego
ok. 12 patyczkow do szaszlykow
Kuwerture zetrzec na grube kawalki i rozpuscic w goracej kapieli wodnej . Wiorki kokosowe podprazyc na suchej patelni i odstawic..
2/3 patyczka zamoczyc w rozpuszczonej kuwerturze, obtoczyc go w wiorkach kokosowych i zostawic do wysuszenia.
Karambole i kiwi pociac na 12 kawalkow ( kiwi obrac ze skorki). Papaje przepolowic wzdluz, wyciagnac pestke i pociac na 12 kawalkow, z bananami zrobic to samo.
Na kazdy patyczek nakloc po plasterku karamboli, kiwi, papaye i banana.
Mleko kokosowe, syrop klonowy, sok z limonek i jogurt wymieszac na gladka mase.
Szaszlyki przelozyc na tacke, podawac z sosem i posypac wiorkami kokosowymi.
...........................................
50 g gorzkiej kuwertury
25 g wiorkow kokosowych
2 karambole ( ok.120g)
2 kiwi (ok.60 g)
1 papaya ( ok 300g)
banan ( ok. 60 g)
1 puszka mleka kokosowego ( 400ml)
50 ml syropu klonowego
sok z 1 limonki
150 g jogutru naturalnego
ok. 12 patyczkow do szaszlykow
Kuwerture zetrzec na grube kawalki i rozpuscic w goracej kapieli wodnej . Wiorki kokosowe podprazyc na suchej patelni i odstawic..
2/3 patyczka zamoczyc w rozpuszczonej kuwerturze, obtoczyc go w wiorkach kokosowych i zostawic do wysuszenia.
Karambole i kiwi pociac na 12 kawalkow ( kiwi obrac ze skorki). Papaje przepolowic wzdluz, wyciagnac pestke i pociac na 12 kawalkow, z bananami zrobic to samo.
Na kazdy patyczek nakloc po plasterku karamboli, kiwi, papaye i banana.
Mleko kokosowe, syrop klonowy, sok z limonek i jogurt wymieszac na gladka mase.
Szaszlyki przelozyc na tacke, podawac z sosem i posypac wiorkami kokosowymi.
...........................................