Ozdabianie mazurkow

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Ja zlecam zdobienie dziecku
icon_razz.gif
a kiedy jeszcze robiłąm to sama to zwykle bakaliami układałam szlaczki albo palme i napis "alleluja"

Tu jest kilka fotek http://www.kuchnia.com.pl/DiD/mazurki.html
mazurek.jpg
 

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
Mam nareszcie cyfrowy aparat, zdjęcia będą na pewno. Piekę babę, mazurki, baranki i jeszcze jakieś ciasto - decyzja zapadnie po przejrzeniu forum.
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Mój mazurek tez gotowy ale nie mam cyfrowego więc musicie uwierzyć na słowo ze Nati sie spisała :mrgreen: Cały post nie jała słodyczy więc juz nie może sie doczekać :mrgreen:

Kamila sliczne i bardzo apetycznie wyglądają te mazury
Agusiu a jak tam twoje?
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Właśnie skończyłam robić mazurki kajmakowe.Oto efekt:

147813.jpg


147814.jpg


a ten to radosna twórczość po 2,5 godzinnym staniu nad garem z kajmakiem :mrgreen:

147815.jpg
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
Ale śliczne :!: ,
pokazałam córce bo jutro będzie zdobić mazurek
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Dziuni ależ z ciebie artystka Wspaniałe te mazurki wspaniałe. Już sobie zapisałam do kolekcji :mrgreen:
W zyciu czegoś takiego nie zrobie :|
Czy czekolade miałas w tytce z pergaminu? Czy jakas inna metoda?
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Dziękuję za miłe słowa
icon_smile.gif

Ozdoby są z polewy do tortu,którą zrobiłam w ten sposób:
2 czekolady 100 gramowe-1 gorzka i 1 mleczna
1/2 szklanki smietany 30% słodkiej
3 łyżki masła
wszystko roztopić na małym gazie.
Polewę trzeba wlac do woreczka na mrożonki-taki z mocnej niebieskiej folii-i odciąć malutki kawałek rożka i juz mozna dekorować
icon_smile.gif


I Iguano ta polewa nie jest twarda,zastygła i jest błyszcząca ale nóż łatwo w nią wchodzi.Myślę że jakbyś dała do niej plantę zamiast masła to byłaby twarda
icon_smile.gif
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Dziękuję za miłe słowa
icon_smile.gif

Ozdoby są z polewy do tortu,którą zrobiłam w ten sposób:
2 czekolady 100 gramowe-1 gorzka i 1 mleczna
1/2 szklanki smietany 30% słodkiej
3 łyżki masła
wszystko roztopić na małym gazie.
Polewę trzeba wlac do woreczka na mrożonki-taki z mocnej niebieskiej folii-i odciąć malutki kawałek rożka i juz mozna dekorować
icon_smile.gif


I Iguano ta polewa nie jest twarda,zastygła i jest błyszcząca ale nóż łatwo w nią wchodzi.Myślę że jakbyś dała do niej plantę zamiast masła to byłaby twarda
icon_smile.gif
dzięki za pomysł na polewe i z planta experymentów ciąg dalszy nastapi :mrgreen:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy