Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Ozdoby z masy cukrowej krok po kroku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bumelka" data-source="post: 1361861" data-attributes="member: 34063"><p>Postanowiłam pobawić się w zrobienie formy silikonowej na własne skromne potrzeby.Jest to jednak bardziej doświadczenie,ale o wnioskach napiszę później.Czasem przydają się różne elementy ,których ni można wkonać ręcznie.Teraz to co zrobiłam:</p><p>To są elementy które chcę odlać [ATTACH=full]78021[/ATTACH] </p><p>tu wstępnie ułożone i umocowane na glinie nietoksycznej do prac ręcznych [ATTACH=full]78022[/ATTACH] </p><p> tu rozmieszany silikon [ATTACH=full]78023[/ATTACH] i zalane nim ozdoby [ATTACH=full]78024[/ATTACH]</p><p>po dwóch godzinach można już wyjąć z formy [ATTACH=full]78025[/ATTACH] . </p><p>Teraz trzeba usunąć glinę z elementami i dociąć brzegi [ATTACH=full]78026[/ATTACH] ...[ATTACH=full]78027[/ATTACH] [ATTACH=full]78028[/ATTACH] </p><p>Próba generalna po umyciu formy w ciepłej wodzie z detergentem [ATTACH=full]78029[/ATTACH].</p><p> Niestety nie jest dobra jakość zdjęć ale efekt jest bardziej niż zadowalający poza największym kwiatkiem(aplikacja) i tej formy przypominającej łzę(też aplikacja)</p><p>Jutro zrobię zdjęcia w świetle dziennym....może wyjdą lepsze.Zrobiłam też tę formę trochę zbyt głęboką.Biorąc pod uwagę ,że zostało mi trochę silikonu to można zrobić dwie takie formy z tej porcji.Koszt materiału to ok.80-85 zł.Każda z nas wie ile możemy kupić sobie tych oryginalnych,które są niewątpliwie idealne.Mnie na nie nie stać bo i zamówień nie mam jeszcze zbyt dużo. Metodę moją dopracuję aby forma była jeszcze lepsza.No i już wiem jakie elementy wybierać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bumelka, post: 1361861, member: 34063"] Postanowiłam pobawić się w zrobienie formy silikonowej na własne skromne potrzeby.Jest to jednak bardziej doświadczenie,ale o wnioskach napiszę później.Czasem przydają się różne elementy ,których ni można wkonać ręcznie.Teraz to co zrobiłam: To są elementy które chcę odlać [ATTACH=full]78021[/ATTACH] tu wstępnie ułożone i umocowane na glinie nietoksycznej do prac ręcznych [ATTACH=full]78022[/ATTACH] tu rozmieszany silikon [ATTACH=full]78023[/ATTACH] i zalane nim ozdoby [ATTACH=full]78024[/ATTACH] po dwóch godzinach można już wyjąć z formy [ATTACH=full]78025[/ATTACH] . Teraz trzeba usunąć glinę z elementami i dociąć brzegi [ATTACH=full]78026[/ATTACH] ...[ATTACH=full]78027[/ATTACH] [ATTACH=full]78028[/ATTACH] Próba generalna po umyciu formy w ciepłej wodzie z detergentem [ATTACH=full]78029[/ATTACH]. Niestety nie jest dobra jakość zdjęć ale efekt jest bardziej niż zadowalający poza największym kwiatkiem(aplikacja) i tej formy przypominającej łzę(też aplikacja) Jutro zrobię zdjęcia w świetle dziennym....może wyjdą lepsze.Zrobiłam też tę formę trochę zbyt głęboką.Biorąc pod uwagę ,że zostało mi trochę silikonu to można zrobić dwie takie formy z tej porcji.Koszt materiału to ok.80-85 zł.Każda z nas wie ile możemy kupić sobie tych oryginalnych,które są niewątpliwie idealne.Mnie na nie nie stać bo i zamówień nie mam jeszcze zbyt dużo. Metodę moją dopracuję aby forma była jeszcze lepsza.No i już wiem jakie elementy wybierać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Ozdoby z masy cukrowej krok po kroku
Bottom