Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pachnace szaszlyki z kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 235401" data-attributes="member: 1142"><p>6 - 7 zabkow czosnku (drobno posiekac)</p><p>1 lyzeczka papryki</p><p>1 lyzeczka mielonego kuminu</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>4 szczypty cayenne</p><p>6 lyzek oliwy z oliwek</p><p>3 lyzki soku z cytryny</p><p>3 lyzki posiekanej zielonej pietruszki (lub kolendry)</p><p>ok.1 kg filetow z piersi kurczka ( pokrojoneho w duza kostke)</p><p>4 zielone papryki salatkowe</p><p>kawalki cytryn lub limonek</p><p>Marynata:</p><p>w misce wymieszac czosnek, papryke, kumin, sol,cayenne, oliwe, sok z cytryny </p><p>i pietruszke. Dodac kurczka. Dobrze wymieszac. Zostawic na min 30 min, a </p><p>najlepiej na 2 godz w temp. pokojowej (lub w lodowce przez noc).</p><p>Rozgrzac grill. Nadziewac czastki kurczaka na drewniane (metalowe) patyczki </p><p>do grilowania. Grilowac po kilka min z kazdej strony. Podawac z surowka, </p><p>chlebem pitta lub ryzem (lub couscous) i jogurtem naturalnym. </p><p>Tutaj podane z surowka z zielonej kapusty, pomidorow, ogorkow, dymki, ziol i </p><p>przypraw oraz z quinoa i jogurtem...</p><p>Smacznego!</p><p></p><p>--</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 235401, member: 1142"] 6 - 7 zabkow czosnku (drobno posiekac) 1 lyzeczka papryki 1 lyzeczka mielonego kuminu 1 lyzeczka soli 4 szczypty cayenne 6 lyzek oliwy z oliwek 3 lyzki soku z cytryny 3 lyzki posiekanej zielonej pietruszki (lub kolendry) ok.1 kg filetow z piersi kurczka ( pokrojoneho w duza kostke) 4 zielone papryki salatkowe kawalki cytryn lub limonek Marynata: w misce wymieszac czosnek, papryke, kumin, sol,cayenne, oliwe, sok z cytryny i pietruszke. Dodac kurczka. Dobrze wymieszac. Zostawic na min 30 min, a najlepiej na 2 godz w temp. pokojowej (lub w lodowce przez noc). Rozgrzac grill. Nadziewac czastki kurczaka na drewniane (metalowe) patyczki do grilowania. Grilowac po kilka min z kazdej strony. Podawac z surowka, chlebem pitta lub ryzem (lub couscous) i jogurtem naturalnym. Tutaj podane z surowka z zielonej kapusty, pomidorow, ogorkow, dymki, ziol i przypraw oraz z quinoa i jogurtem... Smacznego! -- [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pachnace szaszlyki z kurczaka
Top
Bottom