Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pachnące udka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 978482" data-attributes="member: 10042"><p>6 udek kurcząt</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>mała gałązka rozmarynu</p><p>1/2 pęczka tymianku</p><p>bazylia</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>słodka papryka</p><p>1 łyżka oliwy</p><p>15 dag szalotki</p><p>50 dag pomidorów</p><p>7,5 dag czarnych oliwek</p><p></p><p>Czosnek obrać i drobno pokroić. Udko opłukać, osuszyć i obluzować skórę. Igiełki rozmarynu, połowę listków tymianku, bazylię oraz czosnek włożyć pod skórę. Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze. Szalotki obrać, przekroić na połówki i dodać do mięsa. Piec w piekarniku 25-30 minut. Pomidory umyć, przeciąć na pół i na 10 minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika dołożyć wraz z oliwkami do udek. Posypać pozostałymi ziołami. Najlepiej smakują z bagietką, ryżem lub młodymi ziemniakami.</p><p>[ATTACH=full]52693[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 978482, member: 10042"] 6 udek kurcząt 1 ząbek czosnku mała gałązka rozmarynu 1/2 pęczka tymianku bazylia sól pieprz słodka papryka 1 łyżka oliwy 15 dag szalotki 50 dag pomidorów 7,5 dag czarnych oliwek Czosnek obrać i drobno pokroić. Udko opłukać, osuszyć i obluzować skórę. Igiełki rozmarynu, połowę listków tymianku, bazylię oraz czosnek włożyć pod skórę. Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze. Szalotki obrać, przekroić na połówki i dodać do mięsa. Piec w piekarniku 25-30 minut. Pomidory umyć, przeciąć na pół i na 10 minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika dołożyć wraz z oliwkami do udek. Posypać pozostałymi ziołami. Najlepiej smakują z bagietką, ryżem lub młodymi ziemniakami. [ATTACH=full]52693[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pachnące udka*
Top
Bottom