Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1045983" data-attributes="member: 90"><p><strong>okruszku13</strong>, pewnie, że można zrobić małe pączuszki bez nadzienia, ale potem najlepiej je polukrować, żeby były słodsze-to moje zdanie.</p><p></p><p><strong>Elle</strong>, być może to tylko Twoje wrażenie, że ciasto jest surowe, może po prostu lekko wilgotnieje od nadzienia?</p><p>A jeśli rzeczywiście jest surowe, to tylko długość smażenia i temp. tłuszczu trzeba dostosować-jeśli za wysoka temp. ciasto szybko się rumieni i może się tylko wydawać, że cały pączek jest usmażony.</p><p>Nigdy nie zdarzyło mi się to o czym mówisz, zawsze na wszelki wypadek &quot;przebijam&quot; smażącego się pączka cienkim patyczkiem, żeby sprawdzić czy się ciasto doń nie przylepia-jeśli jest suchy-pączek gotowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1045983, member: 90"] [B]okruszku13[/B], pewnie, że można zrobić małe pączuszki bez nadzienia, ale potem najlepiej je polukrować, żeby były słodsze-to moje zdanie. [B]Elle[/B], być może to tylko Twoje wrażenie, że ciasto jest surowe, może po prostu lekko wilgotnieje od nadzienia? A jeśli rzeczywiście jest surowe, to tylko długość smażenia i temp. tłuszczu trzeba dostosować-jeśli za wysoka temp. ciasto szybko się rumieni i może się tylko wydawać, że cały pączek jest usmażony. Nigdy nie zdarzyło mi się to o czym mówisz, zawsze na wszelki wypadek "przebijam" smażącego się pączka cienkim patyczkiem, żeby sprawdzić czy się ciasto doń nie przylepia-jeśli jest suchy-pączek gotowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
Top
Bottom