Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 1671512" data-attributes="member: 4258"><p>Metoda sprawdzania temperatury tłuszczu trzonkiem jest bardzo dobra. 180 stopni To ciut za dużo. Uważam że 170-175 jest akurat. O ile ktoś ma termometr. Ja mam kuchnię gazową i pod rondlem utrzymuje stały płomień. Nie manewruje nim. Tłuszcz nagrzewam na takim samym po płomieniu na jakim później smażę, więc trwa to dosyć długo. Uformowane pączki rosną sobie pod przykryciem . Powinno być widać, że urosły. Na zegarek nie patrzę, tylko na paczki. Wrzucam strona sklejaną najczęściej. Ale różnie to bywa. Na duży rondel 3 paczki. Maksymalnie 4. 4 to przy średnicy rondla 28 cm. I od razu przykrywam. Mniej tłuszcz wtedy stygnie. Po ok. 2-3 minutach odkrywam już A paczki przewracam na drugą stronę. I dosmażam. Więcej pączkiem nie kręcę bo ma tylko dwie strony. Sprawdzam patyczkiem. Zawsze . I jak patyczek czysty to wyjmuje</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 1671512, member: 4258"] Metoda sprawdzania temperatury tłuszczu trzonkiem jest bardzo dobra. 180 stopni To ciut za dużo. Uważam że 170-175 jest akurat. O ile ktoś ma termometr. Ja mam kuchnię gazową i pod rondlem utrzymuje stały płomień. Nie manewruje nim. Tłuszcz nagrzewam na takim samym po płomieniu na jakim później smażę, więc trwa to dosyć długo. Uformowane pączki rosną sobie pod przykryciem . Powinno być widać, że urosły. Na zegarek nie patrzę, tylko na paczki. Wrzucam strona sklejaną najczęściej. Ale różnie to bywa. Na duży rondel 3 paczki. Maksymalnie 4. 4 to przy średnicy rondla 28 cm. I od razu przykrywam. Mniej tłuszcz wtedy stygnie. Po ok. 2-3 minutach odkrywam już A paczki przewracam na drugą stronę. I dosmażam. Więcej pączkiem nie kręcę bo ma tylko dwie strony. Sprawdzam patyczkiem. Zawsze . I jak patyczek czysty to wyjmuje [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
Bottom