Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 451742" data-attributes="member: 52"><p>Tutaj sa...</p><p></p><p>Zrobilam.</p><p></p><p>Nastepny raz bedzie: nie predko, gdyz zapach w kuchni jest straszny. Paczki wyszly mieciutkie: bardziej niz bym sie spodziewala. W srodku zolte, gdyz kupilam do nich specjalne jajka / od kury z Livorno: biale skorupki, pomaranczowe zoltko /. </p><p></p><p>Przepis BeatySz troche uproscilam / oparlam sie na metodzie dodawania skladnikow z przepisu na panettone /</p><p>600 g maki typu manitoba / wysokoglutenowej: jej zasluga jest wspaniale wyrosniecie i puszystosc / *</p><p>7 zoltek roztrzepanych widelcem</p><p>32,5 g swiezych drozdzy / mozna dac nawet mniej /</p><p>1 1/2 szklanki mleka</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>100 g masla</p><p>1 szczypta soli</p><p>1 lyzka spirytusu</p><p>* po pierwszym wyrobieniu w maszynie dodalam jeszcze 1 lyzke maki / ciasto wydalo mi sie zbyt plynne /</p><p>- make ogrzalam na kaloryferze i dwukrotnie przesialam przez sito</p><p>- w garnuszku leciutko podgrzalam mleko z cukrem i maslem / cukier musi sie dokladnie rozpuscic /</p><p>- make wsypalam do wiaderka maszyny</p><p>- wlalam mleko z cukrem i maslem </p><p>- w jeden kacik wiaderka wkruszylam drozdze</p><p>- w kacik przeciwlegly wsypalam sol</p><p>- na koniec wlalam do wiaderka spirytus</p><p>- wlaczylam program wyrabiania ciasta Dough na mn. wiecej 40 minut / 20 minut wyrabianie i 20 rosniecie /</p><p>- w miedzyczasie nalezy sprawdzic czy mieszadla zabraly z wiaderka cala make / mozna najpierw wlac mleko, potem wsypac make /: wystarczy przesunac po sciankach drewniana lyzka </p><p>- wylaczylam maszyne i ponownie wlaczylam program wyrabiania ciasta Dough</p><p>- po zakonczeniu programu przelozylam ciasto do natluszczonej miski / musis byc bardzo duza: ciasto sporo urosnie /, przykrylam folia przezroczysta i wstawilam do leciutko nagrzanego piekarnika / wylaczonego /</p><p>- reszta jak w przepisie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 451742, member: 52"] Tutaj sa... Zrobilam. Nastepny raz bedzie: nie predko, gdyz zapach w kuchni jest straszny. Paczki wyszly mieciutkie: bardziej niz bym sie spodziewala. W srodku zolte, gdyz kupilam do nich specjalne jajka / od kury z Livorno: biale skorupki, pomaranczowe zoltko /. Przepis BeatySz troche uproscilam / oparlam sie na metodzie dodawania skladnikow z przepisu na panettone / 600 g maki typu manitoba / wysokoglutenowej: jej zasluga jest wspaniale wyrosniecie i puszystosc / * 7 zoltek roztrzepanych widelcem 32,5 g swiezych drozdzy / mozna dac nawet mniej / 1 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100 g masla 1 szczypta soli 1 lyzka spirytusu * po pierwszym wyrobieniu w maszynie dodalam jeszcze 1 lyzke maki / ciasto wydalo mi sie zbyt plynne / - make ogrzalam na kaloryferze i dwukrotnie przesialam przez sito - w garnuszku leciutko podgrzalam mleko z cukrem i maslem / cukier musi sie dokladnie rozpuscic / - make wsypalam do wiaderka maszyny - wlalam mleko z cukrem i maslem - w jeden kacik wiaderka wkruszylam drozdze - w kacik przeciwlegly wsypalam sol - na koniec wlalam do wiaderka spirytus - wlaczylam program wyrabiania ciasta Dough na mn. wiecej 40 minut / 20 minut wyrabianie i 20 rosniecie / - w miedzyczasie nalezy sprawdzic czy mieszadla zabraly z wiaderka cala make / mozna najpierw wlac mleko, potem wsypac make /: wystarczy przesunac po sciankach drewniana lyzka - wylaczylam maszyne i ponownie wlaczylam program wyrabiania ciasta Dough - po zakonczeniu programu przelozylam ciasto do natluszczonej miski / musis byc bardzo duza: ciasto sporo urosnie /, przykrylam folia przezroczysta i wstawilam do leciutko nagrzanego piekarnika / wylaczonego / - reszta jak w przepisie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki - bardzo dobre
Top
Bottom