Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki, pączki, pączki...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 411842" data-attributes="member: 1142"><p>Matyldo, bardzo mi milo, ze zechcialas upiec paczki wg mojego przepisu i jest mi tym bardzie zal, ze Ci nie wyszly...</p><p></p><p>to, ze nie wyrosy jak trzeba...moze byc powodem tego, ze sie nie udaly, jak rowniez fakt, ze dosypywalas maki. Ciasto drozdzowe lepi sie jesli nie jest dobrze wyrobione i wyrosniete, nastepnym razem, jesli zechcesz powtorzyc, pozwol mu wyrosnac dluzej w pierwszym wyrastaniu, maki nie dosypuj (bron boze!).</p><p></p><p>Proporcje podane przeze mnie sa idealne dla mojej maki, w Twoim przypadku moze pomoc zmniejszenie ilosci wody, chociaz paczki ze zdjecia sa pieczone z maki polskiej wroclawskiej o zawartosci bialka ok 11g i nie zauwazyalm aby ciasto uleglo zmianie, zwykle uzywam maki pszennej chlebowej (strong).</p><p></p><p>Pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze sie nie zniechecisz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 411842, member: 1142"] Matyldo, bardzo mi milo, ze zechcialas upiec paczki wg mojego przepisu i jest mi tym bardzie zal, ze Ci nie wyszly... to, ze nie wyrosy jak trzeba...moze byc powodem tego, ze sie nie udaly, jak rowniez fakt, ze dosypywalas maki. Ciasto drozdzowe lepi sie jesli nie jest dobrze wyrobione i wyrosniete, nastepnym razem, jesli zechcesz powtorzyc, pozwol mu wyrosnac dluzej w pierwszym wyrastaniu, maki nie dosypuj (bron boze!). Proporcje podane przeze mnie sa idealne dla mojej maki, w Twoim przypadku moze pomoc zmniejszenie ilosci wody, chociaz paczki ze zdjecia sa pieczone z maki polskiej wroclawskiej o zawartosci bialka ok 11g i nie zauwazyalm aby ciasto uleglo zmianie, zwykle uzywam maki pszennej chlebowej (strong). Pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze sie nie zniechecisz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki, pączki, pączki...
Top
Bottom