Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki R. Bertineta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 429450" data-attributes="member: 15"><p>Margot, cos mnie tknelo i zajrzalam do - Mas i kremow - i oczywiscie sa juz tam przepisy na ten <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6314" target="_blank">krem</a>. </p><p>Jeszcze zobacze jak wyglada sprawa z musem jablkowym, bo ten brzmi dosyc zachecajaco.</p><p></p><p>Musu nie znalazlam, (moze zle szukalam) wiec wpisuje.</p><p></p><p><u>Mus jablkowy</u></p><p></p><p>2 duze jablka nadajace sie do gotowania</p><p>1 lyzeczka cukru</p><p>szczypta cynamonu</p><p>spory kawalek masla</p><p>1 lyzka calvadosu lub brandy</p><p></p><p>Jablka obrac, oczyscic z gniazd, pokroic w cwiartki. W garnku rozpuscic maslo, dodac cukier, cynamon, wrzucic jablka, wymieszac. Po ok. minucie jablka powinny sie rownomiernie pokryc maslem. Zmniejszyc ogien, dodac alkohol. Przykryc i gotowac 10-15 min., az jablka beda miekkie. Zdjac z ognia ostudzic i zmiksowac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 429450, member: 15"] Margot, cos mnie tknelo i zajrzalam do - Mas i kremow - i oczywiscie sa juz tam przepisy na ten [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6314"]krem[/URL]. Jeszcze zobacze jak wyglada sprawa z musem jablkowym, bo ten brzmi dosyc zachecajaco. Musu nie znalazlam, (moze zle szukalam) wiec wpisuje. [U]Mus jablkowy[/U] 2 duze jablka nadajace sie do gotowania 1 lyzeczka cukru szczypta cynamonu spory kawalek masla 1 lyzka calvadosu lub brandy Jablka obrac, oczyscic z gniazd, pokroic w cwiartki. W garnku rozpuscic maslo, dodac cukier, cynamon, wrzucic jablka, wymieszac. Po ok. minucie jablka powinny sie rownomiernie pokryc maslem. Zmniejszyc ogien, dodac alkohol. Przykryc i gotowac 10-15 min., az jablka beda miekkie. Zdjac z ognia ostudzic i zmiksowac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pączki R. Bertineta
Top
Bottom