Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Paczki wytrawne (szybkie) czyli na slono
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1626027" data-attributes="member: 2354"><p>Paczki wytrawne czyli na slono (szybkie) wg. Trisha Yearwood - kuchnia poludniowo-amerykanska</p><p></p><p>Dla osob ktore lubia slone przekaski albo nie moga jesc slodyczy.</p><p></p><p>oryginal: <a href="http://www.foodnetwork.com/recipes/trisha-yearwood/green-onion-cheddar-doughnut-3831437" target="_blank">http://www.foodnetwork.com/recipes/trisha-...oughnut-3831437</a></p><p></p><p>skladniki:</p><p>oliwa roslinna ok. 1 litra do smazenia</p><p>2, 1/4 szklanek maki + troche do podsypania</p><p>1,5 szkl. drobno startego ostrego sera Cheddar</p><p>pol szkl. posiekanej zielonej cebulki</p><p>1/4 szklanki cukru</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>1 lyzeczka koszernej soli + do posypania</p><p>1/4 lyzeczki sody do pieczenia</p><p>3/4 szklanki maslanki</p><p>pol szkl. smietany</p><p>1 duze jajko rozmieszane</p><p></p><p>wykonanie:</p><p>nagrzac oliwe w zelaznym garnku do temp. ok. 190 C</p><p>w duzej misce wymieszac razem make, ser, cebulke, cukier, proszek do p., sode i sol</p><p>w mniejszej misce zmiksowac maslanke, smietane i jajko, wlac do suchych skladnikow i wymieszac dokladnie.</p><p>Otrzymane ciasto wylozyc na posypana maka stolnice i lekko posypac maka. Ciasto uksztaltowac na 2,5 cm. gruby okrag, nastepnie wykrawac paczki duza szklanka zanurzona w mace, resztki polaczyc razem i wykroic reszte paczkow. Omaczonym palcem wyrobic odpowiednie dziurki w paczkach, odwrocic na druga strone i wyrownac/powiekszyc dziurki.</p><p>Do goracej oliwy wkladac paczki na 3-4 minuty na jedna strone. Paczki beda grube, wiec mozna przewracac co minute, uwazajac aby nie przepalic. Paczki przekladac na papierowy recznik i posypac sola do smaku. Podawac.</p><p></p><p>PS. Trisha Yearwood jest popularna gwiazda country singer, ma pokazy kuchni poludnia stanow w TV.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1626027, member: 2354"] Paczki wytrawne czyli na slono (szybkie) wg. Trisha Yearwood - kuchnia poludniowo-amerykanska Dla osob ktore lubia slone przekaski albo nie moga jesc slodyczy. oryginal: [URL="http://www.foodnetwork.com/recipes/trisha-yearwood/green-onion-cheddar-doughnut-3831437"]http://www.foodnetwork.com/recipes/trisha-...oughnut-3831437[/URL] skladniki: oliwa roslinna ok. 1 litra do smazenia 2, 1/4 szklanek maki + troche do podsypania 1,5 szkl. drobno startego ostrego sera Cheddar pol szkl. posiekanej zielonej cebulki 1/4 szklanki cukru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka koszernej soli + do posypania 1/4 lyzeczki sody do pieczenia 3/4 szklanki maslanki pol szkl. smietany 1 duze jajko rozmieszane wykonanie: nagrzac oliwe w zelaznym garnku do temp. ok. 190 C w duzej misce wymieszac razem make, ser, cebulke, cukier, proszek do p., sode i sol w mniejszej misce zmiksowac maslanke, smietane i jajko, wlac do suchych skladnikow i wymieszac dokladnie. Otrzymane ciasto wylozyc na posypana maka stolnice i lekko posypac maka. Ciasto uksztaltowac na 2,5 cm. gruby okrag, nastepnie wykrawac paczki duza szklanka zanurzona w mace, resztki polaczyc razem i wykroic reszte paczkow. Omaczonym palcem wyrobic odpowiednie dziurki w paczkach, odwrocic na druga strone i wyrownac/powiekszyc dziurki. Do goracej oliwy wkladac paczki na 3-4 minuty na jedna strone. Paczki beda grube, wiec mozna przewracac co minute, uwazajac aby nie przepalic. Paczki przekladac na papierowy recznik i posypac sola do smaku. Podawac. PS. Trisha Yearwood jest popularna gwiazda country singer, ma pokazy kuchni poludnia stanow w TV. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Paczki wytrawne (szybkie) czyli na slono
Top
Bottom