Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Paczuszki z ciasta filo z mangoldem z rusztu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1614452" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Paczuszki z ciasta filo z mangoldem z rusztu</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95488[/ATTACH]</p><p></p><p>6 płatów ciasta filo 30x30 cm</p><p>500 g mangold</p><p>40 ml oliwy</p><p>czubata łyżeczka zmielonego kminku</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>4 grillowane papryki - obrana ze skórki ( najlepiej ze słoika)</p><p>125 g sera feta</p><p>sól i pieprz</p><p>oliwa do posmarowania ciasta filo</p><p></p><p>1. Wykrawamy łodyżki z liści mangold. Zielone części kroimy w 1 cm paski a łodygi w drobną kostkę. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę.</p><p>2. Na tłuszczu smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony i posiekany mangold, 2 łyżki wody, kminek, sól i pieprz (obficie). Przykrywamy i dusimy ok 5 minut.</p><p>3. Filo skrapiamy wodą. Na środek kładziemy połówkę papryki ( może 3/4), następnie 1/6 podduszonego mangoldu i kawałki pokruszonego sera feta. Ciasto składamy i górną i dolną strone smarujemy oliwą.</p><p>4. Grillujemy na średniej temperaturze przez 5 minut z obydwu stron.</p><p></p><p>Ps1. Przepis pochodzi z kochen i genießen 7/2016 . Na porcję przypada ok 380 kcal.</p><p>Ps2. Jest to trochę wyższa poprzeczka grillowania, ale przecież nie poprzestajemy na grillowaniu kawałka mięsa lub kiełbasy i to na grillu gazowym lub elektrycznym gdzie pokrętłem regulujemy wszystko jak w kuchni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1614452, member: 140"] [SIZE=14][B]Paczuszki z ciasta filo z mangoldem z rusztu[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95488[/ATTACH] 6 płatów ciasta filo 30x30 cm 500 g mangold 40 ml oliwy czubata łyżeczka zmielonego kminku 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 grillowane papryki - obrana ze skórki ( najlepiej ze słoika) 125 g sera feta sól i pieprz oliwa do posmarowania ciasta filo 1. Wykrawamy łodyżki z liści mangold. Zielone części kroimy w 1 cm paski a łodygi w drobną kostkę. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. 2. Na tłuszczu smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony i posiekany mangold, 2 łyżki wody, kminek, sól i pieprz (obficie). Przykrywamy i dusimy ok 5 minut. 3. Filo skrapiamy wodą. Na środek kładziemy połówkę papryki ( może 3/4), następnie 1/6 podduszonego mangoldu i kawałki pokruszonego sera feta. Ciasto składamy i górną i dolną strone smarujemy oliwą. 4. Grillujemy na średniej temperaturze przez 5 minut z obydwu stron. Ps1. Przepis pochodzi z kochen i genießen 7/2016 . Na porcję przypada ok 380 kcal. Ps2. Jest to trochę wyższa poprzeczka grillowania, ale przecież nie poprzestajemy na grillowaniu kawałka mięsa lub kiełbasy i to na grillu gazowym lub elektrycznym gdzie pokrętłem regulujemy wszystko jak w kuchni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Paczuszki z ciasta filo z mangoldem z rusztu
Top
Bottom