Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pain de campagne rustique
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 797885" data-attributes="member: 956"><p>Gdyby ktoś, po przeszło roku, nie wyciągnął tego przepisu, to nigdy bym się za ten chleb nie wzięła. Ale jednak ciekawość wzięła górę i zmierzyłam się z nim. Jak zwykle piekłam posiłkując się naczyniem. Tym razem był to okrągły garnek.</p><p>Tak się zaczęło 4 dni temu</p><p>[ATTACH=full]36769[/ATTACH]</p><p></p><p>To już dziś w garnku gotowy do ostatniego rośnięcia</p><p>[ATTACH=full]36771[/ATTACH]</p><p></p><p>Tak wygląda w całości</p><p>[ATTACH=full]36772[/ATTACH] </p><p></p><p>A tak przekrojony (u mnie tradycyjnie przekrój niezbyt ładny, bo ciepły)</p><p>[ATTACH=full]36773[/ATTACH]</p><p></p><p>W smaku dobry, ale mnie na kolana nie powalił. Ja chyba nie lubię dodatku mąki pszennej razowej do chleba. Oczywiście zapomniałam odciąć tych 115 g, ale chyba nie będę go powtarzać. Zaczęłam 28 grudnia w godzinach południowych, a skończyłam dziś o 14-ej. Bardzo dużo z nim zachodu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 797885, member: 956"] Gdyby ktoś, po przeszło roku, nie wyciągnął tego przepisu, to nigdy bym się za ten chleb nie wzięła. Ale jednak ciekawość wzięła górę i zmierzyłam się z nim. Jak zwykle piekłam posiłkując się naczyniem. Tym razem był to okrągły garnek. Tak się zaczęło 4 dni temu [ATTACH=full]36769[/ATTACH] To już dziś w garnku gotowy do ostatniego rośnięcia [ATTACH=full]36771[/ATTACH] Tak wygląda w całości [ATTACH=full]36772[/ATTACH] A tak przekrojony (u mnie tradycyjnie przekrój niezbyt ładny, bo ciepły) [ATTACH=full]36773[/ATTACH] W smaku dobry, ale mnie na kolana nie powalił. Ja chyba nie lubię dodatku mąki pszennej razowej do chleba. Oczywiście zapomniałam odciąć tych 115 g, ale chyba nie będę go powtarzać. Zaczęłam 28 grudnia w godzinach południowych, a skończyłam dziś o 14-ej. Bardzo dużo z nim zachodu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pain de campagne rustique
Top
Bottom