Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pakora z soi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iluana" data-source="post: 970075" data-attributes="member: 17117"><p><strong>Pakora z soi a'la falafel </strong></p><p><strong></strong></p><p>Pakora to warzywa obtoczone w cieście naleśnikowym - tradycyjna potrawa kuchni indyjskiej </p><p>Falafel to kulki z cieciorki smażone w glębokim oleju. - tradycyjna potrawa kuchni arabskiej</p><p></p><p>Przepis na tę potrawę znalazlam <a href="http://www.pankaj-blog.com/article-27035769.html" target="_blank">TU</a> Jest to polączenie wyżej wymienionych potraw , ponieważ w Indiach ok 13% ludności to muzulmanie -kuchnie te mieszają się ze sobą. </p><p></p><p></p><p><strong>Skladniki :</strong> </p><p></p><p>150g soi moczonej w wodzie przez 3 godziny</p><p> 1 mała cebula, pokrojona w kostkę</p><p> 1 ząbek czosnku, pokrojony w kostkę</p><p> Trochę startego imbiru</p><p> Kilka świeżych liści kolendry</p><p> 1 łyżka curry</p><p> Kilka kawałków czerwonego pieprzu (opcjonalnie)</p><p> Sól</p><p> Olej do smażenia</p><p></p><p><strong>Sposób przygotowania : </strong></p><p></p><p>Soję namoczyć.Odsączyć.Zmiksować. Dodać trochę wody w celu ułatwienia mieszania. Mieszać ciasto tak dlugo , aż przestanie być &quot;szorstkie&quot; </p><p></p><p>Dodaj wszystkie składniki: sól, curry, kolendra, imbir, cebula, czosnek Wymieszać.</p><p></p><p>Rozgrzać olej, wrzucać lyżką kawalki ciasta. Smazyć do zbrązowienia. </p><p></p><p></p><p>Do dania pasaje sos z kolendry. U mnie sos jogurtowy z czosnkiem. Dodalam też trochę mąki zeby kulki w w oleju się nie rozlatywaly.</p><p></p><p>[ATTACH=full]52069[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iluana, post: 970075, member: 17117"] [B]Pakora z soi a'la falafel [/B] Pakora to warzywa obtoczone w cieście naleśnikowym - tradycyjna potrawa kuchni indyjskiej Falafel to kulki z cieciorki smażone w glębokim oleju. - tradycyjna potrawa kuchni arabskiej Przepis na tę potrawę znalazlam [URL="http://www.pankaj-blog.com/article-27035769.html"]TU[/URL] Jest to polączenie wyżej wymienionych potraw , ponieważ w Indiach ok 13% ludności to muzulmanie -kuchnie te mieszają się ze sobą. [B]Skladniki :[/B] 150g soi moczonej w wodzie przez 3 godziny 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, pokrojony w kostkę Trochę startego imbiru Kilka świeżych liści kolendry 1 łyżka curry Kilka kawałków czerwonego pieprzu (opcjonalnie) Sól Olej do smażenia [B]Sposób przygotowania : [/B] Soję namoczyć.Odsączyć.Zmiksować. Dodać trochę wody w celu ułatwienia mieszania. Mieszać ciasto tak dlugo , aż przestanie być "szorstkie" Dodaj wszystkie składniki: sól, curry, kolendra, imbir, cebula, czosnek Wymieszać. Rozgrzać olej, wrzucać lyżką kawalki ciasta. Smazyć do zbrązowienia. Do dania pasaje sos z kolendry. U mnie sos jogurtowy z czosnkiem. Dodalam też trochę mąki zeby kulki w w oleju się nie rozlatywaly. [ATTACH=full]52069[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pakora z soi*
Top
Bottom