Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pałki kurczaka w sosie paprykowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 909540" data-attributes="member: 2755"><p>12 pałek kurczaka</p><p>800 ml wody</p><p>100 ml octu winnego (białego)</p><p>6 czerwonych papryk</p><p>100-150 g twarożku o niskiej zawartości tłuszczu</p><p>sól</p><p>świeżo mielony pieprz</p><p>przyprawa do kurczaka</p><p></p><p>Pałki kurczaka lekko posypujemy przyprawą do kurczaka podsmażamy z każdej strony na patelni z powłoką nieprzywierającą. Następnie przekładamy je do rondla i zalewamy wodą oraz lekko solimy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40-50 minut, co jakiś czas przewracając pałki. Papryki sparzamy we wrzątku, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy, a następnie miksujemy w celu uzyskania paprykowego przecieru. Pałki kurczaka wyjmujemy z powstałego wywaru i dolewamy do niego ocet winny. Następnie dodajemy twarożek i dokładnie mieszamy go z wywarem, po czym dodajemy przecier z papryk. Tak otrzymany wywar doprawiamy solą i pieprzem, a następnie doprowadzamy do wrzenia często mieszając. Do wrzącego sosu przekładam pałki i podgrzewam je w sosie. W moim przypadku podane z kuskusem.</p><p></p><p>Źródło: moja wersja przepisu z książki &quot;Nie potrafię schudnąć. 350 nowych przepisów&quot; dr P. Dukan</p><p></p><p>[ATTACH=full]46764[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 909540, member: 2755"] 12 pałek kurczaka 800 ml wody 100 ml octu winnego (białego) 6 czerwonych papryk 100-150 g twarożku o niskiej zawartości tłuszczu sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka Pałki kurczaka lekko posypujemy przyprawą do kurczaka podsmażamy z każdej strony na patelni z powłoką nieprzywierającą. Następnie przekładamy je do rondla i zalewamy wodą oraz lekko solimy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40-50 minut, co jakiś czas przewracając pałki. Papryki sparzamy we wrzątku, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy, a następnie miksujemy w celu uzyskania paprykowego przecieru. Pałki kurczaka wyjmujemy z powstałego wywaru i dolewamy do niego ocet winny. Następnie dodajemy twarożek i dokładnie mieszamy go z wywarem, po czym dodajemy przecier z papryk. Tak otrzymany wywar doprawiamy solą i pieprzem, a następnie doprowadzamy do wrzenia często mieszając. Do wrzącego sosu przekładam pałki i podgrzewam je w sosie. W moim przypadku podane z kuskusem. Źródło: moja wersja przepisu z książki "Nie potrafię schudnąć. 350 nowych przepisów" dr P. Dukan [ATTACH=full]46764[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pałki kurczaka w sosie paprykowym
Top
Bottom