Nie wiedzialam,gdzie z nimi,wiec tutaj sie zdecydowalam,ale jak trzeba gdzie indziej,to prosze przesunac
Cos na zab albo dwa,albo z przerazenia wcale nie bedzie jedzone
,ale przedstawie wam Paluchy Czarownicy,ktore zrobilam do zupy dyniowej w ramach Halloween ,przepis pochodzi z najnowszego wydanie "Lisa kochen und backen" (w Polsce "Sol i Pieprz"
Paluchy czarownicy -przepis na 8 osob:
* 8 plastrow ciasta francuskiego (rozmrozic na sciereczce)
* 1 jajko (rozbeltac)
* 100 g ostrego sera tartego
* sol,pieprz,sproszkowana papryka
* platki migdalowe
Rozmrozone platy ciasta posmarowac jajkiem, posypac przyprawami i serem,kazdy pociac na 5 paskow,na koncu kazdego przyklejajac platek migdalowy.Poukladac na blasze formujac je tak,zeby byly zgiete*. Piec ok.20 minut w 180° (termoobieg).
Po upieczeniu nalezy je odpowiednio nastrojowo podac razem z zupa
* ja do uformowania i pieczenia tych paluchow uzylam walka do ciasta,akurat ma taka mniej wiecej srednice,jak kubek czy szklanka.

Cos na zab albo dwa,albo z przerazenia wcale nie bedzie jedzone


Paluchy czarownicy -przepis na 8 osob:
* 8 plastrow ciasta francuskiego (rozmrozic na sciereczce)
* 1 jajko (rozbeltac)
* 100 g ostrego sera tartego
* sol,pieprz,sproszkowana papryka
* platki migdalowe
Rozmrozone platy ciasta posmarowac jajkiem, posypac przyprawami i serem,kazdy pociac na 5 paskow,na koncu kazdego przyklejajac platek migdalowy.Poukladac na blasze formujac je tak,zeby byly zgiete*. Piec ok.20 minut w 180° (termoobieg).
Po upieczeniu nalezy je odpowiednio nastrojowo podac razem z zupa


* ja do uformowania i pieczenia tych paluchow uzylam walka do ciasta,akurat ma taka mniej wiecej srednice,jak kubek czy szklanka.

Ostatnią edycję dokonał moderator: