Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Paluchy z ciasta francuskiego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1005994" data-attributes="member: 10341"><p>Od dłuższego czasu już nie piekę, bo nie ma kto tego zjadać, a ja ciągle mam zamiar się odchudzać. Niemniej w lodówce zawsze jest opakowanie ciasta francuskiego, bo gdyby...I własnie takie gdyby przyszło dzisiaj, a właściwie wczoraj. Ciasto rozmroziłam i zrobiłam najprostszy deser jaki można sobie wyobrazić z przepisu miesięcznika Kuchnia.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ja wybieram to na maśle)</p><p>1 jajko</p><p>gruby brązowy cukier</p><p>gruby biały cukier</p><p></p><p>Rozmrożone ciasto kroimy w paski (kroiłam na szerokość dwóch palców, chociaż to jest dowolne), smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy zmieszanym cukrem w dwóch kolorach i pieczemy w temperaturze 180 st. przez 15 - 20 minut. Podajemy z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31606" target="_blank">sosem malinowym</a>. Możemy polewać albo maczać. Mnie bardziej odpowiada ta druga wersja. Żeby było sprawiedliwie, podzieliłam się z sąsiadką. Była zachwycona.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1005994, member: 10341"] Od dłuższego czasu już nie piekę, bo nie ma kto tego zjadać, a ja ciągle mam zamiar się odchudzać. Niemniej w lodówce zawsze jest opakowanie ciasta francuskiego, bo gdyby...I własnie takie gdyby przyszło dzisiaj, a właściwie wczoraj. Ciasto rozmroziłam i zrobiłam najprostszy deser jaki można sobie wyobrazić z przepisu miesięcznika Kuchnia. [B]Składniki [/B]1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ja wybieram to na maśle) 1 jajko gruby brązowy cukier gruby biały cukier Rozmrożone ciasto kroimy w paski (kroiłam na szerokość dwóch palców, chociaż to jest dowolne), smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy zmieszanym cukrem w dwóch kolorach i pieczemy w temperaturze 180 st. przez 15 - 20 minut. Podajemy z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31606"]sosem malinowym[/URL]. Możemy polewać albo maczać. Mnie bardziej odpowiada ta druga wersja. Żeby było sprawiedliwie, podzieliłam się z sąsiadką. Była zachwycona. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Paluchy z ciasta francuskiego
Top
Bottom