Paluszki z karpia w ketchupowej panierce.
1 płat odfiletowanego karpia
panierka:
2 jajka
5 łyżek ketchupu
2 łyżki startego parmezanu
mąka do obtaczania
olej słonecznikowy do smażenia
przyprawy:
sól morska mielona
pieprz czarny mielony
pieprz czerwony mielony
Filet karpia kroimy na paski - grubości ok. 2 cm.
Posypujemy je przyprawami i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
Jajka roztrzepujemy - dodajemy ketchup i parmezan.
Każdy pasek karpia prószymy mąką i zanurzamy w jajku i ponownie w mące.
Smażymy na wolnym ogniu, z obu stron - często obracając - przez ok. 15 minut.
Podajemy na gorąco.

1 płat odfiletowanego karpia
panierka:
2 jajka
5 łyżek ketchupu
2 łyżki startego parmezanu
mąka do obtaczania
olej słonecznikowy do smażenia
przyprawy:
sól morska mielona
pieprz czarny mielony
pieprz czerwony mielony
Filet karpia kroimy na paski - grubości ok. 2 cm.
Posypujemy je przyprawami i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
Jajka roztrzepujemy - dodajemy ketchup i parmezan.
Każdy pasek karpia prószymy mąką i zanurzamy w jajku i ponownie w mące.
Smażymy na wolnym ogniu, z obu stron - często obracając - przez ok. 15 minut.
Podajemy na gorąco.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: