Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Paluszki z karpia w ketchupowej panierce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 361632" data-attributes="member: 298"><p><strong>Paluszki z karpia w ketchupowej panierce.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]488[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>1 płat odfiletowanego karpia</p><p></p><p>panierka:</p><p></p><p>2 jajka</p><p>5 łyżek ketchupu</p><p>2 łyżki startego parmezanu</p><p></p><p></p><p>mąka do obtaczania</p><p>olej słonecznikowy do smażenia</p><p></p><p>przyprawy:</p><p></p><p>sól morska mielona</p><p>pieprz czarny mielony</p><p>pieprz czerwony mielony</p><p></p><p>Filet karpia kroimy na paski - grubości ok. 2 cm.</p><p>Posypujemy je przyprawami i odstawiamy na 15 minut do lodówki.</p><p>Jajka roztrzepujemy - dodajemy ketchup i parmezan. </p><p>Każdy pasek karpia prószymy mąką i zanurzamy w jajku i ponownie w mące.</p><p>Smażymy na wolnym ogniu, z obu stron - często obracając - przez ok. 15 minut.</p><p>Podajemy na gorąco.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 361632, member: 298"] [B]Paluszki z karpia w ketchupowej panierce.[/B] [ATTACH=full]488[/ATTACH] 1 płat odfiletowanego karpia panierka: 2 jajka 5 łyżek ketchupu 2 łyżki startego parmezanu mąka do obtaczania olej słonecznikowy do smażenia przyprawy: sól morska mielona pieprz czarny mielony pieprz czerwony mielony Filet karpia kroimy na paski - grubości ok. 2 cm. Posypujemy je przyprawami i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Jajka roztrzepujemy - dodajemy ketchup i parmezan. Każdy pasek karpia prószymy mąką i zanurzamy w jajku i ponownie w mące. Smażymy na wolnym ogniu, z obu stron - często obracając - przez ok. 15 minut. Podajemy na gorąco. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Paluszki z karpia w ketchupowej panierce*
Top
Bottom