Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pampuszki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 943999" data-attributes="member: 1142"><p><strong>675g maczystych ziemniakow, obranych </strong></p><p><strong>225g ugotowanych maczystych ziemniakow</strong></p><p><strong>1-2 lyzki maki ziemniaczanej</strong></p><p><strong>80g twarogu tlustego</strong></p><p><strong>2 lyzki szczypiorku</strong></p><p><strong>sol i pieprz</strong></p><p><strong>olej do glebokiego smazenia</strong></p><p></p><p>Ziemniaki stralam na tarce o grubych oczkach, wylozylam na sito i wycisnelam z nich wode (ile sie dalo). Ugotowane ziemniaki przecisnelam przez praske, polaczylam je ze startymi surowymi ziemniakami, maka ziemniaczana, doprawilam sola i pieprzem (powstala masa ma bec plastyczna i raczej twarda). W malej misce roztarlam twarog, dodalam szczypiorek, doprawilam. Lyzka nabieralam porcje ziemniaczanego ciasta (odrobine mniej niz wielkosc jajka), splaszczalam je dlonia, na srodku ukladalam 1 lyzeczke serowego nadzienia i zamykalam calosc, dokladnie dociskajac zlaczenia. Otrzymalam 12 knedli. </p><p>Olej rozgrzalam do 170C i smazylam po 4 przez ok 10 minut. Zrumienione wyjelam na papierowy recznik i dokladnie odsaczylam.</p><p></p><p>Pampuszki z tego przepisu przygotowuje rowniez gotujac je w rosole lub zwyklej osolonej wodzie - do ciasta, wtedy, dodaje 1 lyzke maki zwyklej i jajko...pyszne jako dodatek do zup.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 943999, member: 1142"] [B]675g maczystych ziemniakow, obranych 225g ugotowanych maczystych ziemniakow 1-2 lyzki maki ziemniaczanej 80g twarogu tlustego 2 lyzki szczypiorku sol i pieprz olej do glebokiego smazenia[/B] Ziemniaki stralam na tarce o grubych oczkach, wylozylam na sito i wycisnelam z nich wode (ile sie dalo). Ugotowane ziemniaki przecisnelam przez praske, polaczylam je ze startymi surowymi ziemniakami, maka ziemniaczana, doprawilam sola i pieprzem (powstala masa ma bec plastyczna i raczej twarda). W malej misce roztarlam twarog, dodalam szczypiorek, doprawilam. Lyzka nabieralam porcje ziemniaczanego ciasta (odrobine mniej niz wielkosc jajka), splaszczalam je dlonia, na srodku ukladalam 1 lyzeczke serowego nadzienia i zamykalam calosc, dokladnie dociskajac zlaczenia. Otrzymalam 12 knedli. Olej rozgrzalam do 170C i smazylam po 4 przez ok 10 minut. Zrumienione wyjelam na papierowy recznik i dokladnie odsaczylam. Pampuszki z tego przepisu przygotowuje rowniez gotujac je w rosole lub zwyklej osolonej wodzie - do ciasta, wtedy, dodaje 1 lyzke maki zwyklej i jajko...pyszne jako dodatek do zup. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pampuszki*
Top
Bottom